
Shutterstock
Da cela kuća ZAMIRIŠE na JESEN! Zamesite HLEB OD BUNDEVE - fantastične boje, PREDIVNOG UKUSA!
Osim za pite i kolače ovu kraljicu jeseni možete da iskoristite i za pravljenje hleba...
Sastojci:
Domaći sok od BUNDEVE, krepi i LEČI! Lako se sprema, a štiti od MNOGIH BOLESTI!

HLEB SA CIMETOM! Cela kuća će vam mirisati, a poješćete ga brže od bilo kog KUPOVNOG! (RECEPT)


550 g brašna
300 ml mleka
20 g kvasca
JEFTINO, a izuzetno UKUSNO! Džigerica s jabukama, prste da poližete!

BOLJE OD ŠTRUDLE! Napravite ukusni hleb sa MAKOM - brzo i jednostavno, a UKUS će vas oduševiti!

50 ml maslinovog ulja
200 g kuvane bundeve
kašičica šećera
malo soli
žumance za premazivanje
Shutterstock
Priprema:
Rastopite kvasac u malo mlake vode, dodajte šećer, pa kad kvasac nadođe, sipajte ga u posudi u kojoj ćete mesiti testo. Dodajte mleko, ulje, pasiranu bundevu, brašno, so, pa umesite glatko testo. Ostavite da naraste, pa umesite testo u loptu. Ostavite da hleb još malo poraste (oko pola sata), pa ga premažite žumancetom i pecite na 180 stepeni oko 40 minuta.
Prijatno!
OVO je NAJBRŽI KOLAČ na svetu! Pravi se za par minuta, jer ima samo 3 SASTOJKA, a kako - pročitajte OVDE.
Ručak za PRAVE sladokusce! Kako da napravite PUNJENU muskatnu BUNDEVU, jesenji SPECIJALITET, čitajte OVDE.
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
bakinakuhinja/informer.rs | Ponedeljak, 12. 10. 2020.
-
bakinakuhinja/informer.rs | Nedelja, 27. 09. 2020.
-
blic.rs/informer.rs | Nedelja, 25. 10. 2020.