ŠTRUDLA SA SUVIM ŠLJIVAMA I ĐUMBIROM! Napravite SPECIJALITET od kojeg IDE VODA NA USTA! ZDRAVO I UKUSNO! (FOTO)

Printscreen You Tube/Hrana i Vino HR

16:50 Recepti 0

recepti.com | 28. 10. 2020.

ŠTRUDLA SA SUVIM ŠLJIVAMA I ĐUMBIROM! Napravite SPECIJALITET od kojeg IDE VODA NA USTA! ZDRAVO I UKUSNO! (FOTO)

Uživajte u ovoj poslastici.

Potrebni sastojci:

- 1 kašika šećera
- 1/2 kocke kvasca
- 100 ml tople vode
- 100 ml jogurta
- 1 žumanac
- 1 prstohvat soli
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 300-400 g mekog brašna tip 400
- 50 ml ulja koštica grožđa
- 70 g suvih šljiva
- 4 kašike džema od šljiva
- 1 kašičica ravna rendanog đumbira
- 1/4 kašičice cimeta
- 1 kašika majoneza

bakina kuhinja

Način pripreme:

U toplu vodu stavite kvasac i šećer. Samo da se rastopi kvasac. Dodajte sve tečne sastojke i dobro sjedinite. Dodajte prašak za pecivo i prstohvat soli. Lagano kašiku po kašiku dodajte brašno. Kada dodate 300 grama onda dodajte još malo. Gledajte da vam testo bude mekano i pufnasto, a da se ne lepi. Bukvalno ivica između lepljivog i nelepljivog.

Testo prekrijte krpom i ostavite da narasta da se duplira. Za to vreme napravite fil. Štapnim mikserom grubo ispasirajte suve šljive sa đumbirom i cimetom. Da ostanu malo parčići suvih šljiva. Razvijte testo što tanje. Oko četvrtina prsta recimo. Premažite celo testo i pažljivo u rolajte što tanje. Stavite u podmazan pleh za štrudlu.

Pixabay

Premažite preko kašikom majoneza. Peče se na 180 stepeni dok ne porumeni. Kad izvadite uvijte je na 20 minuta. Posute prah šećerom.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.