DOMAĆA PITA BUNDEVARA! Sočna i mekana - omiljeni JESENJI SLATKIŠ! Ovo je PRAVI, STARI RECEPT (FOTO)

youtube/Domaći Recepti

19:00 Recepti 0

domacirecepti.net | 28. 10. 2020.

DOMAĆA PITA BUNDEVARA! Sočna i mekana - omiljeni JESENJI SLATKIŠ! Ovo je PRAVI, STARI RECEPT (FOTO)

Svi je obožavaju!

Sastojci:

1 kg bundeve
500 gr tankih kora
20 kašika šećera (može po ukusu, ali ispod 20 kašika je premalo)
1oo ml ulja
100 ml vode
šećer u prahu za posipanje

youtube/Domaći Recepti

Priprema:

Bundevu izrendati, pa dodati šećer. Izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta. Bundeva će pustiti sok, ali se ne cedi, sa tim sokom izmažite kore.

Podeliti zatim kore na 4 dela. Rernu uključiti da se zagreje na 220 stepeni. Uljem premazati pleh.

Uzeti jedan deo kora (4 kore). Premazati prvu uljem, tankom četkicom, pa staviti drugu i namazati vodom, pa treću kombinujući malo ulja i malo vode. Kada stavite četvrtu, nemojte je premazati.

Fil od bundeve nanositi na 2/3  kore, ali na užoj strani, pa tako umotati.

Tako uraditi sa sva četiri rolatića sa bundevom i složiti ih u pleh, premazati uljem i vodom i staviti da se peče na 200 stepeni 5 minuta, pa smanjiti na 180 da se ispeče do kraja.

Ohladiti bundevaru i posuti je šećerom u prahu i poslužiti.

PROČITAJTE JOŠ


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.