(VIDEO) KOKOS KOLAČ! Idealna vikend POSLASTICA - jeftina, brza i kremasta

serpica.net

14:42 Recepti 0

serpica.net | 30. 10. 2020.

(VIDEO) KOKOS KOLAČ! Idealna vikend POSLASTICA - jeftina, brza i kremasta

Uživajte u vikendu uz ukusan i kremast kolač sa kokosom

Sastojci i priprema:

Kora:

4 krupnija jaja
5 ravnih kašika šećera
5 vrhom punih kašika brašna
100 ml. ulja
100 ml. vode
1 kašika kakao praha
1 kašika arome ruma (ne mora)
1 kesica praška za pecivo
1 kesica vanilin šećera

Fil:

1 litra mleka
5 kašika šećera
5 kašika brašna
1 kesica pudinga od vanile ili slatke pavlake
200 gr. kokosovog brašna
150 gr. maslaca ili margarina (neka bude na sobnoj temperaturi ili ga stavite u toplu rernu posle pečenja kore)

Glazura:

200 g čokolade

4 kašike ulja

Ovaj kolač može i bez glazure, pospite samo malo kokosa odozgo.

Kora

Prvo uključite rernu na 200 stepeni, pripremite tepsiju dimenzije 30×20 ili približno. Možete staviti pek papir ili podmazati uljem i posuti brašnom.

Umutite belanca u čvrst sneg, postepeno dodajte šećer iu vanilin šečer. Mutite da se šećer rastopi. Dodajte žumanca na kraju, njih takođe mikserom spojite sa belancima i šećerom.
Dodajte sve ostale sastojke, ulje, vodu, rum, brašno, kakao, prašak za pecivo. Varjačom lagano promešajte i sipajte u tepsiju. Odmah stavite u zagrejanu rernu i pecite oko 25 minuta.

Fil

Izmešajte brašno, šećer i puding sa 200 ml mleka. Zakuvajte u prokuvanom mleku i ostavite da se ohladi. Dodajte maslac koji je bio na sobnoj temperaturi i sve zajedno umutite mikserom.

Na kraju umešajte 150 g kokosovog brašna. Ako vam je fil malo ređi stavite ga na pola sata u zamrzivač ili na sat vremena u frižider da očvrsne.

Napomena: ovo samo radite ako ste koru izvadili iz tepsije i kolač filujete na tacni. Ako ga filujete u tespiji ne morate ga stavlajti u frižider.

Nafilovan kolač prelijte rastopljenom čokoladom, pospite sa preostalih 50 g kokosa. Kratko vratite u frižider da se čokolada stegne, isecite i uživajte. Prijatno!



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.