• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: cooking.rs

10.11.2020

12:47

(VIDEO) ČOKOLADNE ŠTANGLICE KOJE SE TOPE U USTIMA! Medena poslastica koju ćete OBOŽAVATI

Recepti

(VIDEO) ČOKOLADNE ŠTANGLICE KOJE SE TOPE U USTIMA! Medena poslastica koju ćete OBOŽAVATI

Podeli vest

Ukoliko ne želite da palite rernu, onda umesto da pravite kore koristite rozen kore ili keks

Sastojci:

Za koru:

400 g brašna + (oko 50 g brašna da biste umesili testo)

1 kašičica sode ili praška za pecivo
2 belanceta
1 jaje
50 ml ulja
50 ml mleka
100 g meda
80 g šećera

Za Fil:

3 pudinga sa ukusom čokolade
7 kašika šećera
10 g vanilin šećera
2 žumanceta
750 ml mleka
100 g maslaca
100 g čokolade za kuvanje
80 g šlaga (ili 120 ml slatke pavlake)
120 ml mleka

Priprema:

U posudi prosejte brašno sa praškom za pecivo. Dodajte med, belanca, jaje, ulje, mleko i šećer, pa sjedinite. Umesite testo i podelite na 4 jednakih loptica (od po 200 g otprilike). Na pek papiru nacrtajte pravougaonik dimenzija 25×18 cm i razvaljajte testo tog oblika i veličine (vidi u VIDEU). Izbodite testo viljuškom i pecite na 180°C nekih 7 minuta.

U šerpu sipajte 500 ml mleka i dodajte vanilin šećer i šećer, promešajte i stavite da se kuva. U međuvremenu puding pomešajte sa žumancima i 250 ml mleka i dobro sjedinite. Dodajte u mleko koje je provrelo. Mešajte dok se ne zgusne. Ubacite i čokoladu, pa sklonite sa ringle. Lepo sjedinite. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi.

Šlag pomešajte sa 120 ml mleka i umutite. U smesu sa čokoladom dodajte maslac i dobro umutite. Zatim dodajte šlag sve vreme muteći. Dobijenu smesu podelite u 4 posude.

Koru premažite sa čokoladno smesom iz jedne posude, pa preklopite drugom korom i opet premažite. Tako radite dok ne utrošite materijal. Poklopite kolač i ostavite u frižideru preko noći.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija