
Shutterstock
AKO NE ZNATE ŠTA SUTRA ZA RUČAK, EVO PREDLOGA: Ćureće rolnice sa pečurkama i paprikom!
Obožavaćete ćureće rolinice, ukusne se, nisu mnogo komplikovane za pripremu, a stručnjaći će reći da su zdraviji izbor od piletine, jer imaju manje masnoća.
SASTOJCI:
SARMICE OD ZELJA sa kiselim mlekom! Najukusniji RUČAK za MALE PARE!

PILETINA IZ RERNE SA PAPRIKOM! Meso mekano, a kožica HRSKAVA - sa puno ZAČINA!


- 600 g ćurećeg filea u komadu
- maslinovo ulje
- komadić maslaca
- pola glavice crnog luka
- čen belog luka
- 300 g šampinjona
- dve crvene paprike
- manja ljuta papričica
- so, biber, ruzmarin
PRIPREMA:
U većem tiganju zagrejati ulje i maslac, pa propržiti iseckan crni luk. Dodati beli luk, mešati još minut, pa ubaciti pečurke isečene na listiće i paprike isečene na prutiće.
Posoliti i pobiberiti, pa dinstati dok povrće ne omekša i dok ne ispari višak tečnosti. Umešati iseckan ruzmarin, mešati još minut-dva, pa skloniti sa vatre. Ćureći file zaseći noćem i otvoriti kao knjigu, pa istanjiti tučkom za meso da se dobije što veća površina.
Bakin ĆUŠPAJZ OD ŠARGAREPE! Jednostavno, JEFTINO, starinsko jelo!

ČUDO OD NAPITKA! Poboljšava probavu i topi masne naslage! (RECEPT)

Odozgo rasporediti pečurke i papriku, pa urolati i pričvrstiti čačkalicama ili mesarskim kanapom. Pržiti u većem tiganju na vrelom ulju 10 minuta, odnosno dok meso ne porumeni sa svih strana, pa preliti sa malo vode, poklopiti i dinstati još desetak minuta, odnosno dok ćuretina ne bude gotova.
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
24sata.hr/informer.rs | Nedelja, 22. 11. 2020.
-
soibiberblog.com/informer.rs | Nedelja, 22. 11. 2020.
-
letinakuhinja | Subota, 21. 11. 2020.