• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: recepti.com/Višnja/Informer.rs

24.11.2020

20:30

KREMASTE TORTICE SA LEŠNICIMA! Uživaćete u svakom zalogaju - JEDNOSTAVAN RECEPT!

Recepti

KREMASTE TORTICE SA LEŠNICIMA! Uživaćete u svakom zalogaju - JEDNOSTAVAN RECEPT!

Podeli vest

Ove mini torte s lešnikom i bademom, ćete obožavati. Priprema je krajnje jednostavna tako da vam nije potrebno veliko kulinarsko predznanje!

Kora:

200 g pečenih lešnika
100 g pečenih badema
20 svežih urmi

2 pomorandže
4 kašike kokosovog ulja
4 kašike kakaa

Fil:

500 ml mleka
2 pudinga od vanile
100 ml slatke pavlake
4 kašike meda

Preliv:

200 ml slatke pavlake
200 g crne čokolade

PRIPREMA:

Prvo treba spremiti fil. 400ml mleka staviti u šerpu i prokuvati. Ostatak, 100ml, pomešati sa pudingom i medom. Kad mleko provri, zakuvati puding i ostaviti da se ohladi. Slatku pavlaku umutiti mikserom zajedno sa ohlađenim pudingom da se dobije fina kremasta smesa.

Koru pripremiti tako što se u secka ili multipraktik sipaju lešnici i babademi. Samleti, pa dodati otkoštene urme, kakao, sok od ceđenih narandži i otopljeno kokosovo ulje. Sve zajedno izblendirati. Dobije se kompaktna masa.

Uzeti kalup za mafine i u svako udubljenje staviti po jednu korpicu za pečenje mafina. Kašikom vaditi po malo smese za koru i utapkati kašikom ili prstima, po dnu svake korpice. Preko sipati fil.

Čokoladu i slatku pavlaku zagrejati i mešati dok se ne stvori glatka smesa. Prohladiti, pa sipati preko svake tortice.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija