
bakina kuhinja
(FOTO) INTEGRALNI BAGET SA SEMENKAMA! Hrskav, a ukusan
Ako stre ljubitelj integralnog hleba kao što je baget pa još sa semenkama evo sjajnog recepta koga morate probati i uživati u njegovoj hrskavoj korici. Pa da vidimo kako se pravi...
Potrebno je:
300-350 ml mlake vode
(VIDEO) GRČKA PITA SA GRIZOM, SIROM I JAJIMA! Fenomenalna večera

PALAČINKE SA MAJONEZOM! Mekane, a ukusne čak i sutradan


1 kašičica šećera
malo soli
350 gr brašna belog
100 gr integralnog pšeničnog
50 gr integralnog raženog

bakina kuhinja
Priprema:
U vodu izmrviti kvasac i ubaciti šećer i 2 kašike brašna i sve dobro izmešati. Kad zapeni sipati u vanglu ubaciti brašno i so i zamesiti testo i obraditi ga rukom dosta dugo da postane glatko. Pokriti da odmori oko 40 min .
Razvući na sto i obraditi rukama preseći na 2 loptice izvaljati u dugačke rolnice dužine pleha.
Pleh obložiti pek papirom pa svaku rolnicu staviti u pleh ali malo zgužvati papir kao harmoniku da se baget ne dodiruje.
Pokriti da odmori 30 min. poseći nakoso oštrim nožem. Četkicom vodom premazati delove što nisu sećene i posuti obilno semenkama.
Peći oko 50 min da hle bbude reš pečen.. Uživajte u divnom zvuku hrskavosti kad se seče..
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
bakina kuhinja | Petak, 30. 10. 2020.
-
Bakina kuhinja | Sreda, 25. 11. 2020.