(FOTO) INTEGRALNI BAGET SA SEMENKAMA! Hrskav, a ukusan

bakina kuhinja

09:38 Recepti 0

Bakina kuhinja | 27. 11. 2020.

(FOTO) INTEGRALNI BAGET SA SEMENKAMA! Hrskav, a ukusan

Ako stre ljubitelj integralnog hleba kao što je baget pa još sa semenkama evo sjajnog recepta koga morate probati i uživati u njegovoj hrskavoj korici. Pa da vidimo kako se pravi...

Potrebno je:

300-350  ml mlake vode

15 gr kvasca
1 kašičica šećera
malo soli
350 gr brašna belog
100 gr integralnog  pšeničnog
50 gr  integralnog raženog 

bakina kuhinja

Priprema:

U vodu izmrviti kvasac i ubaciti šećer i 2 kašike brašna i sve dobro izmešati. Kad zapeni sipati u vanglu ubaciti brašno i so i zamesiti testo  i obraditi ga rukom  dosta dugo da postane glatko. Pokriti da odmori oko 40 min  . 

Razvući na sto i obraditi rukama preseći na 2  loptice izvaljati u dugačke rolnice dužine pleha.

 Pleh obložiti pek papirom pa svaku rolnicu staviti u pleh ali malo zgužvati papir kao harmoniku da se baget ne dodiruje. 


Pokriti da odmori 30 min. poseći nakoso oštrim nožem. Četkicom vodom premazati delove što nisu sećene i posuti obilno semenkama. 

Peći oko 50 min da hle bbude reš pečen.. Uživajte u divnom zvuku hrskavosti kad se seče..
 



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.