
bakina kuhinja
NAJBOLJI RECEPT ZA DOMAĆU POGAČU! Jednostavna i ukusna - gotova za POLA SATA!
Dekorativna i ukusna domaća pogača u obliku cveta.
Sastojci:
EVO KAKO IZGLEDA SUPRUG LEE KIŠ! Uzeli su se posle SEDAM DANA VEZE, a funkcionišu ODLIČNO! Voditeljka otkrila TAJNU dobrog braka!

DA LI ON KONTROLIŠE VAŠ ŽIVOT? Ova 4 znaka ukazuju da je OZBILJAN MANIPULATOR, bežite koliko vas noge nose!


- 200 ml mleka bakina kuhinja
- 500-600 g brašna
- 5 g suvog kvasca (ili 20 g svezeg kvasca)
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 100 g krem sira
- 2 jajeta ( 1 za testo i 1 za premazivanje testa)
- 75 ml ulja
-Susam
Priprema:
Razmutite kvasac sa malo mleka, 1 kašićicom šećera i brašna i ostavite na toplom da nadodje. U veću posudu sipajte oko 450 g prosejanog brašna, so, ulje, krem sir, jaje, nadošao kvasac i mleko. Pa umesite glatko testo, postepeno dodavajući još brašna po potrebi (oko 50-100 g).Ostavite testo na toplom 30 minuta da odmori. Nakon toga testo podelite na 10 delova i oblikujte loptice. Okrugli kalup nauljite i rasporedite uz ivice 8 loptica, a u sredini stavite 1 lopticu,pa je rastanjite rukama. Od 10-te kuglice oblikujte krug, pa ga isecite na 8 trouglova, a svaki trougao zasecite nožem po sredini, ali nemojte do kraja iseći. Uži kraj testa provucite kroz prorez i izvucite sa druge strane. Dobijene ukrase rasporedite preko loptica, tako da uži kraj bude okrenut ka gore. Ostavite testo da odstoji 30 minuta. Pogaču premžite mešavinom posoljenog jajeta sa mlekom. Preko posite susam. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 C oko 35 minuta. Ako pogača porumeni ranije, prekrijte je folijom ili papirom za pečenje.
NIKAD VAM NE BI PALO NA PAMET! Evo u koje sve svrhe može da se upotrebi BEBI PUDER!

LAŽNA BAKLAVA! Ružice sa orasima od gotovih kora! (RECEPT)
