KULINARSKI TRIK ZA BOLJI UKUS KOBASICA! Ovaj prilog od 3 namirnice daje savršenstvo ukusa!

pexels.com

12:12 Recepti 0

stil/Informer.rs | 01. 12. 2020.

KULINARSKI TRIK ZA BOLJI UKUS KOBASICA! Ovaj prilog od 3 namirnice daje savršenstvo ukusa!

Kobasice su prava poslastica za ljubitelje mesa, a kako bi kobasice bile boljeg ukusa, donosimo vam jedan trik

Bez obzira da li ih služite uz krompir ili testenine, karamelizovan luk sigurno daje pun ukus i sjajnu aromu.

Za karamelizovanje luka potrebne su vam samo tri namirnice: luk, so i malo biljnog ulja po želji.

U tiganju ugrejte biljno ulje, ubacite kriške luka i prstohvat-dva soli.
Dinstajte na umerenoj temperaturi najmanje 40 minuta, odnosno dok jelo ne dobije smeđu boju.
Povremeno promešajte luk da ne bi zagoreo.
Karamelizovan luk je gotov kada dobijete smesu koja podseća na džem.

Bitno je znati da proces nećete skratiti pojačavanjem temperature jer će na previsokoj temperaturi luk da izgori. Zato, imajte na umu da se strpljenje isplati jer postepeno i dugo dinstanje daje najbolje rezultate.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.