TRI RECEPTA ZA DOMAĆU PAŠTETU! Najukusniji namazi za svaki dan!

Shutterstock

13:47 Recepti 0

stil/Informer.rs | 23. 12. 2020.

TRI RECEPTA ZA DOMAĆU PAŠTETU! Najukusniji namazi za svaki dan!

Ko kaže da u postu ne možete da jedete ukusnu hranu?

Predlažemo da probate domaće paštete koje će vam svojim ukusom ovaj post sigurno učiniti lepšim i lakšim!

   1. Pašteta od povrća i senfa (posno na vodi)

Sastojci: 300 g krompira, 100 g šargarepe, 50 g paškanata, manja glavica crnog luka, 50 g blanširanog kikirikija, kašika senfa, dva mala čena belog luka, malo soli, začini po ukusu.

Priprema: Povrće skuvati u vodi. Očistiti i oprati crni luk, pa ga celog prokuvati. Sve zajedno umutiti mikserom, pa dodati kašiku senfa, samleven kikiriki i sitno iseckan beli luk. Posoliti po ukusu, po želji dodati vegetu, biber, čili... Dobro izmešati da se sve sjedini i ostaviti da se ohladi.

2. Posna pašteta od semenki i povrća

Sastojci: 100 g semenki suncokreta, 40 g mlevenih semenki susama, 75 g sveže šargarepe, 15 g ljubičastog luka, 1 čen belog luka, 2 kašike jabukovog sirćeta, 1 kašika soka od limuna, 3 kašike maslinovog ulja, so po ukusu.

Shutterstock

Pašteta

Priprema: Potopite suncokret da stoji u vodi 8 sati. Ocedite semenke i stavite ih u secka sa svim ostalim sastojcima osim susama, pa izmiksajte tako da dobijete glatku smesu. Dodajte ulje, ako je previše suvo dodajte još malo. Na kraju dodajte mlevene semenke susama i miksajte 1 minut. Paštetu čuvajte u staklenoj posudi poklopljenu najduže 5 dana.

3. Posna pašteta od kikirikija

Sastojci: 3 krompira, 3 šargarepe, 250 g pečenog kikirikija, 2 čena belog luka,
1 kašičica senfa, so i biber po ukusu.

Priprema: Krompir i šargarepu skuvati i ispasirati, pa dodati samleven kikiriki. Dodati ostale začine i sve dobro izmešati. Po želji možete dodati i malo rendanih kiselih krastavčića.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.