
Shutterstock
Ideje kako da BRŽE oljuštite CVEKLU i pripremite ODLIČNU SALATU od nje! /RECEPT/
Cveklu morate da ispečete ili skuvate pre nego što je oljuštite, a njena pečena varijanta ima tako dobar ukus da se trud isplati...
Priprema cvekle nije tako jednostavna kao seckanje šargarepe ili lomljenje cvetova karfiola. Morate da je ispečete ili skuvate pre nego što je oljuštite, a ljušti se dok je još topla - reč o vrlo nepriajtnom zadatku nakon kojeg biste mogli da završite s ljubičastim prstima i noktima, te koristite rukavice.
Fine BOMBICE od crne ČOKOLADE, pomorandže i slatke PAVLAKE! Brzo su gotove!

PILEĆI KROMPIR PAPRIKAŠ! Vojvođanski klasik za NEZABORAVO UŽIVANJE! /Recept/


Pečena cvekla ima tako dobar ukus da se trud isplati.
Shutterstock
Salata od cvekle, feta sira i oraha
Sastojci:
3 cvekle, neoljuštene
SUTLIJAŠ sa CIMETOM i suvim grožđem! Orijentalni DESERT odomaćen u srpskoj kuhinji! /RECEPT/

GULAŠ sa TAJNIM SASTOJKOM! Savršeni mesni ručak! /RECEPT/

1/4 šolje naseckanih i prženih oraha
2 kašike maslinovog ulja
kašika soka od limuna
1/4 kašičice soli, po ukusu
pakovanje rukole (opciono)
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Obložite malu posudu za pečenje folijom ili papirom za pečenje. Isecite vrhove i koren cvekle kako bi mogla ravno da stoji u posudi. Pecite 50-60 minuta, a testirajte čačkalicom. Ako lagano uđe, gotovo je. Ostavite da se hladi oko 10 minuta. U međuvremenu pomešajte maslinovo ulje, limunov sok i so i stavite sa strane. Cveklu oljuštite dok je još topla, pa isecite na kriške. Stavite u činiju i prelijte je smesom maslinovog ulja, limuna i soli i promešajte. (Ako koritite rukolu dodajte je u ovoj fazi i promešajte). Dodajte fetu i ponovo promešajte. Orahe stavite u tiganj koji se lepi i zagrevajte ih na umjerenoj vatri oko 10 minuta uz povremeno mešanje. Zatim ih grubo naseckajte i pospite po salati.
Prijatno!
BANANE, pire od jabuka... Ovo su NAJBOLJE ZAMENE za JAJA u receptima!
PILEĆI KROMPIR PAPRIKAŠ! Vojvođanski klasik za NEZABORAVO UŽIVANJE! /Recept/
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
bakinakuhinja/informer.rs | Ponedeljak, 18. 01. 2021.
-
bakinakuhinja/informer.rs | Ponedeljak, 18. 01. 2021.