• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: 24sata.hr/informer.rs

24.01.2021

19:54

Ideje kako da BRŽE oljuštite CVEKLU i pripremite ODLIČNU SALATU od nje! /RECEPT/

Recepti

Ideje kako da BRŽE oljuštite CVEKLU i pripremite ODLIČNU SALATU od nje! /RECEPT/

Podeli vest

Cveklu morate da ispečete ili skuvate pre nego što je oljuštite, a njena pečena varijanta ima tako dobar ukus da se trud isplati...

Priprema cvekle nije tako jednostavna kao seckanje šargarepe ili lomljenje cvetova karfiola. Morate da je ispečete ili skuvate pre nego što je oljuštite, a ljušti se dok je još topla - reč o vrlo nepriajtnom zadatku nakon kojeg biste mogli da završite s ljubičastim prstima i noktima, te koristite rukavice.

Pečena cvekla ima tako dobar ukus da se trud isplati.

Foto: Shutterstock

Ova salata može da posluži kao kompletan obrok

Salata od cvekle, feta sira i oraha

Sastojci:

3 cvekle, neoljuštene
1/4 šolje izmrvljenog feta sira
1/4 šolje naseckanih i prženih oraha
2 kašike maslinovog ulja
kašika soka od limuna
1/4 kašičice soli, po ukusu

pakovanje rukole (opciono)

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Obložite malu posudu za pečenje folijom ili papirom za pečenje. Isecite vrhove i koren cvekle kako bi mogla ravno da stoji u posudi. Pecite 50-60 minuta, a testirajte čačkalicom. Ako lagano uđe, gotovo je. Ostavite da se hladi oko 10 minuta. U međuvremenu pomešajte maslinovo ulje, limunov sok i so i stavite sa strane. Cveklu oljuštite dok je još topla, pa isecite na kriške. Stavite u činiju i prelijte je smesom maslinovog ulja, limuna i soli i promešajte. (Ako koritite rukolu dodajte je u ovoj fazi i promešajte). Dodajte fetu i ponovo promešajte. Orahe stavite u tiganj koji se lepi i zagrevajte ih na umjerenoj vatri oko 10 minuta uz povremeno mešanje. Zatim ih grubo naseckajte i pospite po salati.

Prijatno!

BANANE, pire od jabuka... Ovo su NAJBOLJE ZAMENE za JAJA u receptima!

PILEĆI KROMPIR PAPRIKAŠ! Vojvođanski klasik za NEZABORAVO UŽIVANJE! /Recept/

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija