DOMAĆA SALAMA ŠUNKARICA! Idealna za doručak ili večeru /VIDEO/

bakina kuhinja

10:21 Recepti 0

Bakina kuhinja | 27. 01. 2021.

DOMAĆA SALAMA ŠUNKARICA! Idealna za doručak ili večeru /VIDEO/

Da li ste ikada probali sami da napravite salamu? Evo prilike da probate

Potrebno je:

600 gr svinjske kolenice

300 gr. od svinjke plećke
200 gr šunke
1 glavica crnog luka
zrna bibera
soli lovorov list
po želji 2 jaja
plastična flaša
1/2 kesice želatina (5 gr)
1 glavica belog luka

Priprema:

U lonac staviti da se kuva meso dodati glavicu luka lovorov list  zrno biber i soli po želji. Kad se meso skuva i ostane malo terčnosti meso iseći na krupne delove pa u njega ubaciti izdrobljen beli luk. Sve dobro izmešati.

 Flaši iseći gornji deo pa meso poslagati u okruglu ili četvrtastu flašu, U tečnost još toplu rastvoriti želatin i sipati u flašu dobro protresti da tečnost padne na dno. Tečnost treba blago da pokrije meso. 

Pokriti flašu kesom može od zamrzivača  i staviti u frižider do sutra dan bar 12 sati da se stegne. 

Makazama iseći flašu i pažljivo izvaditi salamu i oštrim nožem seći parčad po želji. Ja sam u sredinu stavila i kuvana jaja.
 



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.