
bakina kuhinja
DOMAĆA SALAMA ŠUNKARICA! Idealna za doručak ili večeru /VIDEO/
Da li ste ikada probali sami da napravite salamu? Evo prilike da probate
Potrebno je:
600 gr svinjske kolenice
LOVAČKE ŠNICLE! Ljubav na prvi ZALOGAJ /VIDEO/

TESTENINA SA ŠUNKOM I PAVLAKOM PRELIVENA SOSOM OD PEČURAKA! Ručak ili večera iz snova /VIDEO/


200 gr šunke
1 glavica crnog luka
zrna bibera
soli lovorov list
po želji 2 jaja
plastična flaša
1/2 kesice želatina (5 gr)
1 glavica belog luka
Priprema:
U lonac staviti da se kuva meso dodati glavicu luka lovorov list zrno biber i soli po želji. Kad se meso skuva i ostane malo terčnosti meso iseći na krupne delove pa u njega ubaciti izdrobljen beli luk. Sve dobro izmešati.
Flaši iseći gornji deo pa meso poslagati u okruglu ili četvrtastu flašu, U tečnost još toplu rastvoriti želatin i sipati u flašu dobro protresti da tečnost padne na dno. Tečnost treba blago da pokrije meso.
Pokriti flašu kesom može od zamrzivača i staviti u frižider do sutra dan bar 12 sati da se stegne.
Makazama iseći flašu i pažljivo izvaditi salamu i oštrim nožem seći parčad po želji. Ja sam u sredinu stavila i kuvana jaja.
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
citymagazine.rs | Subota, 09. 01. 2021.
-
Bakina kuhinja | Utorak, 05. 01. 2021.
-
Bakina kuhinja | Četvrtak, 31. 12. 2020.
-
serpica.net | Sreda, 30. 12. 2020.