• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: srbijadanas.com/informer.rs

23.10.2016

09:42

TRLJALE SU SLINE PO STOMAKU DA IH MESEC NE BI OPLODIO! Bizarna kontracepcija naših predaka!

Ljubav

TRLJALE SU SLINE PO STOMAKU DA IH MESEC NE BI OPLODIO! Bizarna kontracepcija naših predaka!

Podeli vest

Kondomi i kontraceptivne pilule su danas garancija da ćete izbeći trudnoću, ali to nije postojalo u vreme vaših predaka. U ono doba, žene su se štitile prilično bizarnim, bolnim ali i "magičnim" sredstvima

Ostaje pitanje njihove učinkovitosti, no to im nije umanjilo popularnost. Evo što su žene sve radile, ponekad time i rizikujući svoje zdravlje.

Magična pljuvačka i mesečina

Na Grinlendu su domoroci verovali kako je Mesec zaslužan za trudnoću. Kako bi to izbegli, žene s Grinlenda su izbegavale da gledaju u Mesec i pre odlaska na spavanje imale su običaj da utrljaju malo svoje sline na stomak kako ih Mesec ne bi potajno oplodio. Iz istog razloga su spavale na stomaku. Ako je žena pak želela dete, svlačila bi se na mesečini i mazila stomak.

NAVALI NARODE! Situacije u kojima je seks bez kondoma dozvoljen!

Doza otrovne žive

Napredna civilizacija drevne Kine imala je jedinstvenu metodu kontracepcije. Naime, žene su koristile opasnu mešavinu ulja i žive (koloidno srebro) koju bi popile pre seksa na prazan želudac. Pošto je živa otrovna, ona izaziva promene u koštaj srži i stoga može rezultirati neplodnost.

Maslinovo ulje kao lubrikant

U antičkoj Grčkoj žene su pripremale mešavinu maslinovog ulja i ulja cedrovine koju su koristile kao spermicidno sredstvo. Aristotel je takođe pisao o toj metodi, kao i o činjenici da su žene otkrile kako maslinovo ulje usporava kretanje spermatozoida. To im je omogućavalo da nakon seksa isperu seme, a da ne ostanu trudne.

BIZARNE TRUDNOĆE: Moguće je ostati u drugom stanju i ovako!

Med po grliću maternice

U drevnom Egiptu za zaštitu od trudnoće žene su premazivale grlić maternice medom. Iako ne deluje kao spermicid, predstavljao je prepreku koja je onemogućavala spermatozoidima da prodru dublje u vaginu, a čak su koristile i mešavinu meda s izmetom krokodila. I danas postoji kontracepcija s medom u obliku dijafragme koja je premazana medom, a ne sadrži veštačke hormone i može se nositi do 48 sati.

Vučji urin

Ljudi iz Srednjeg veka u medicini su se često oslanjali na vradžbine poput ispijanja magičnih napitaka. Neobična metoda kontracepcije iz tog doba je bila zaštita vučjim urinom, koji se nije prikupljao već je trebalo da žena hoda po tlu gde je prethodno vučica mokrila.

VEĆI JE RIZIK OD TRUDNOĆE! Razlozi zbog kojih je nagli prekid seksa loš za žene!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje
Društvo

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje

Zbog energetske krize, Vlada je cene struje i gasa držala pod kontrolom. Od maja cena se formira na tržištu i stekli su se uslovi za pojeftinjenje za privredu - struje za više od 20 odsto, a gasa 15 procenata. Za domaćinstva cene ostaju iste, a u EPS-u i "Srbijagasu" kažu da do kraja godine neće biti ni poskupljenja, piše RTS.

19.04.2024

09:15

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija