• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: vecernji.hr

25.10.2016

11:32

TRAŽILA JE LJUBAV PREKO INTERNETA! Evo na kakve je sve budale naišla!

Ljubav

TRAŽILA JE LJUBAV PREKO INTERNETA! Evo na kakve je sve budale naišla!

Podeli vest

U poslednje vreme česte su priče u medijima o neuspelim sastancima dogovorenima putem neke od aplikacija za upoznavanje

Situacije koje nakon neuspelog sastanka gotovo po pravilu dospeju na društvene mreže i postaju pravi viralni hitovi, navele su jednu hrvatsku novinarku da istraži da li je situacija u toj zemlji drugačija.

Zvuči jednostavno: Uzeti svoj pametni telefon u ruke, pronaći aplikaciju za onlajn upoznavanje na kojoj su pretežno korisnici iz Hrvatske i kreirati profil. Novinarka se upustila u ovu avanturu kako bi svojim čitaocima otkrila šta može da se očekuje. Evo priče...

"Odlučila sam da idem ''glavom kroz zid'' i na profil stavim svoju stvarnu fotografiju i napišem koliko imam godina. Nikakve druge podatke o sebi na javnom profilu nisam otkrivala. Zagazila sam poprilično u tridesete i kao pravu romantičnu dušu zanimalo me hoće li važiti ono ''godine nisu važne''. Ali, ovo je ipak bilo empirijsko istraživanje s posledicama na svojoj koži.

"Ćao, mala..."

Nedugo nakon kreiranja profila stigla je prva poruka: "Ćao mala, šta se radi? Jesi li za neku večeru? Direktan poziv na susret, bez prostora za upoznavanje, nemalo me iznenadio. Odlučila sam da pratim igru, ali na svoj način i zatražila da se pre susreta ipak malo bolje upoznamo. Reč je o muškarcu čiji je profil otkrivao da ima 39 godina, a on sam je otkrio da "nemamo šta da čekamo jer smo se skapirali na prvu", ali ipak ima više godina nego što je naveo. A ni fotografija na profilu nije njegova, priznao je. Odlučila sam da proverim situaciju s drugima, da vidim njihov način komunikacije i saznam kakvu ženu pokušavaju da upoznaju.

Poruke su stizale jedna za drugom. Pretežito su to bili pozivi na kafu, sok, čašu vina, večeru ili neku večernju šetnju pa čak i ''seks na brzaka''. Gotovo svaki muškarac koji je stupio u kontakt sa mnom tražio je broj mobilnog telefona kako bismo komunikaciju nastavili putem Vajbera, Vacapa ili Skajpa. Odbijala sam takav nastavak komunikacije i mnogi su nakon toga odlučili da sreću potraže s nekom drugom registrovanom članicom te zajednice.

Shutterstock

"Imaš decu? Onda zbogom!"

Muškarac iz Rijeke, prema podacima koje je naveo na svom profilu, nakon nekoliko poruka koje smo razmenili otkrio mi je da ima suprugu, ali želi da se malo ''zabavi sa strane''. Za to mu ne bi bio problem ni da sedne u auto i da se doveze do Zagreba, ne bi mu bio prvi put, kaže mi nakon što sam mu napisala da ne želim da se petljam s nekim ko je oženjen ili u vezi i kao dodatni razlog odbijanja navela udaljenost.

BEZ NAGLIH POKRETA! Evo šta žene nikada ne bi trebalo da rade dok muškarac svršava!

Jedan 31-godišnjak iz Zadra takođe je bio voljan da zanemari udaljenost, ali kada sam ''počela da otkrivam detalje o sebi'' i kada sam navela da ''imam decu'', zahvalio se na ''kuckanju'' i pobegao glavom bez obzira.

Ovakvih primera je bilo više, baš kao i onih kada je muškarac, ili se barem takvim predstavljao, ponudio da mi pošalje svoje fotografije na kojima je go, čak i pre nego što je napisao ''ćao'' ili na neki drugi način servirao uvertiru u mogući nastavak komunikacije.

Na moje pitanje zašto bi iko hteo da gleda fotografije na kojima je nag, odgovorio je: ''Da me poželiš...''


Osim muškaraca, javljale su mi se i žene s raznim seksualnim ponudama, ali i jedna studentkinja koja se nedavno doselila u grad za koji sam navela da je moje mesto stanovanja i molila da koji put odemo na kafu jer ne poznaje nikoga.

NAUČNICI TVRDE: Ako je žena vesela, onda je muž zdrav!

Jedan od korisnika s kojim sam komunicirala putem aplikacije otkrio mi je da je odlučio da bude hrabar i ode na tek jedan sastanak s jednom od devojaka s kojima je komunicirao.

 - Otišao sam samo jednom na upoznavanje licem u lice i zažalio. Pojavila se sasvim druga osoba od one s fotografije, s kojom sam mislio da komuniciram, i odmah me pitala da li sam za seks. Možda bi drugi muškarci oberučke prihvatili, ali ja sam pobegao -  ispričao mi je jedan od muškaraca nakon što sam mu otkrila da sam kreirala profil samo radi istraživanja, odnosno prikupljanja podataka i iskustava za ovaj članak.

Zaključak? Prosudite sami..."


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

U Trgovištu vanredna situacija zbog požara: U Lebanu gorelo 15 hektara
Hronika

U Trgovištu vanredna situacija zbog požara: U Lebanu gorelo 15 hektara

Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova angažovani su na gašenju požara na otvorenom prostoru u Trgovištu, Tutinu, Lebanu i Prijepolju, a njihovom brzom i efikasnom akcijom juče su ugašeni požari na otvorenom kod manastira Crna Reka, u Ivanjici i kod Despotovca, dok je požar u Prijepolju u mestu Gojakovići lokalizovan.

16.04.2024

11:10

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija