• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav&Zdravlje

07.08.2017

19:16

ZAŠTO ŽENE BIRAJU RUŽNE MUŠKARCE? Pouzdaniji su, pažljiviji i još mnogo toga...

Ljubav

ZAŠTO ŽENE BIRAJU RUŽNE MUŠKARCE? Pouzdaniji su, pažljiviji i još mnogo toga...

Podeli vest

Manje privlačan muškarac ima manje šanse da ih ostavi zbog neke lepše i mlađe žene

Postoji mnoštvo razloga iz kojih dobra cica drži za ruku nekog prosečnog frajera. Većina njih su psihološke prirode i mogu se objasniti prilično jednostavno - žene se sve češće opredeljuju za muškarčevu zrelost, a ne atraktivnu spoljašnost. Zato na ulici ili u kafiću možemo videti parove koji se na prvi pogled nikako ne uklapaju, na osnovu čega proizilazi i ono čuveno pitanje: "Šta li je ona videla u njemu?" Najpovršniji odgovor je - novac ili status. Međutim, ovaj tekst dokazaće vam upravo suprotno.

Dobri frajeri podbacuju

Procenat razvoda se povećava jer muškarci nastavljaju da razočaravaju, a seksualne epizode sa dobrim frajerima se često pretvaraju u veze za jednu noć. Žene više ne žele da gube vreme tražeći ljubav koju im roditelji nikada nisu dali. Neke od njih su čak uverene da "prava ljubav" i ne postoji. Zato misle da je traćenje vremena tražiti savršenu romansu kad bi je neko drugi mogao jednostavno obožavati. Malo kompromisa nije naodmet. Stoga su neke žene prosto odlučile da budu praktične. Traže muškarca u kog će, pre svega, moći da se pouzdaju.

Žene traže muškarca u kog će, pre svega, moći da se pouzdaju

Veze duže traju

Studija koju je preneo "Dejli njuz" otkriva da žene koje se udaju za neprivlačne muškarce imaju srećnije brakove od onih koje su udate za privlačne. U pitanju je evolutivni problem. Muškarci više brinu o izgledu partnerke, jer to obično znači da će preneti bolje gene na njihovu decu. Žene, s druge strane, manje brinu o genetskom sastavu dece i traže stabilnog muškarca, ne samo jake gene. Muškarci koji su privlačniji od svojih supruga obično im posvećuju manje pažnje.

Public

Žene biraju obožavanje umesto ljubavi

Saveti iskrenih majki i baka obično se svode na sledeće: "Udaj se za muškarca koji će te voleti više nego ti njega." To je zastrašujući savet za devojku koja ima 14 ili 18 godina, ali u određenom trenutku one ga se sete, i možda poslušaju.

Muškarci koji su privlačniji od svojih supruga obično im posvećuju manje pažnje

Žene su, posmatrajući svet oko sebe, zaključile da svako ostari i poružni, pa je tako bolje da nađu muškarca koji će ih voleti i kad se opuste i više ne pamte kako su izgledale sa 25.

Više nego muškarcima ženama treba ljubav. Žene žele da čuju, vide i razumeju da ih neko voli. Ne žele da se pitaju gde je nestala romansa i da pogađaju nečija prava osećanja. Manje privlačan muškarac ima manje šanse da ih ostavi zbog neke lepše i mlađe žene.

Manje su površne

Muškarci vide očima, žene vide ušima. Evolutivni psiholog i autor knjige "Nauke romantike" doktor Najdžel Barber tvrdi da je ženama izgled manje bitan u vezi. To nije ništa novo.

Otkako smo dovoljno odrasli da se zabavljamo, žene su prve shvatile da je njihov izgled bitniji od muškog. One su te koje treba da izgledaju lepo, vrelo, seksi i slično.

Neprivlačniji muškarac ima manje šanse da ih ostavi zbog neke lepše i mlađe žene

Muškarac ima značaj u vezi na osnovu nekoliko faktora: snage, reputacije, ličnosti ili socijalnog statusa.
Žene više brinu o svom izgledu jer on nosi više značaja u vezi. Njihov izgled je najbitniji faktor uspeha u potrazi za muškarcem i vezom.

Public

Više veruju u sebe i otvoreniji su

Žene zapravo ne traže manje privlačne muškarce, oni ih prosto češće jure. Sudeći po studiji koju je objavio britanski "Telegraf", manje privlačni muškarci imaju više samopouzdanja. To je lažno samopouzdanje, ali je ipak samopouzdanje.

Muškarci vide očima, žene vide ušima

Za razliku od privlačnijih muškaraca, oni su otvoreni i optimistični kad je reč o prilaženju ženama, što objašnjava zbog čega dobri frajeri retko prilaze dobrim cicama. Ovaj "naduvani" ego daje prednost manje privlačnim muškarcima jer oni jure žene, pošto nemaju taj luksuz da čekaju da im one priđu.

Žene vole sigurnost

Iako potajno žude za jakim grudima, bujnom kosom i pločicama na stomaku, žene takođe žele još nešto - nešto što će im dati više utehe od jake muskulature: sigurnost.

Nakon što su doživele razočaranje sa "zverkom", osećale se nesigurno i iskusile stalnu napetost s nekim, one biraju nekoga ko će učiniti da se osećaju dobro.

Lepo je pokazivati zgodnog tipa prijateljima, slikati se s njim za Fejsbuk i uživati u lepoti. Ipak, kad mu telefon zazvoni noću i njegov pogled odjednom postane hladan i odsutan, to je iskustvo kog se žene kasnije čuvaju. Koliko god da je to površno i plitko, manje privlačni momci donose osećaj bezbednosti.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija