• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92/Informer.rs

05.01.2019

15:53

EM ZVOCA, EM NE DA... Zbog čega su sve muškarci nesrećni u braku?

Ljubav

EM ZVOCA, EM NE DA... Zbog čega su sve muškarci nesrećni u braku?

Podeli vest

Zavetovali ste se da ćete biti jedno uz drugo u dobru i zlu, ali vas na dan venčanja niko nije upozorio na bračne teškoće sa kojima se susreću savremeni parovi. Tačno je da nijedan brak nije isti, ali postoje neke univerzalne primedbe sa kojima je saglasna većina muškaraca

Neprestano zvocanje 

Jedan od najzastupljenijih stereotipa u vezi sa ženama u braku jeste da ponekad umeju da budu veoma naporne – ono što se vama može činiti kao korisno podsećanje, on može smatrati neprestanom kritikom. Muškarac će, zato, uvek imati utisak da nije dovoljno dobar, a prirodno je da će, kad god bude imao osećaj da ga napadate, njegov refleksni odgovor biti da se brani. Umesto da ga napadnete zato što nije izneo đubre, na primer, mnogo bolje bi bilo da mu kažete “Izvini, trenutno sam preopterećena kućnim poslovima. Možeš li da mi pomogneš tako što češ izbaciti đubre?” Pokažite da cenite njegov napor kako ne bi bilo mesta za frustraciju. 

 

VELIKE I DUGE LJUBAVI: Evo ko je vaša astralna srodna duša!



Suviše priče 

Bilo da je u pitanju pozitivna, negativna ili neutralna poruka koju pokušavate da prenesete, muškarci u većini slučajeva smatraju da žene isuviše pričaju, a glavni razlog krije se u tome što imaju ograničenu sposobnost paralelnog obraćanja pažnje na predmet razgovora, i ono što čine u tom trenutku. Ukoliko vaš suprug nije odmah odgovorio na pitanje, najverovatnije još razmišlja šta da kaže dalje. Nemojte se, zato, odmah ljutiti ili brzo preći na drugu temu – dajte mu dovojlno vremena da obradi informaciju. 

Foto: Shutterstock

Sve je podređeno deci 

Sasvim je normalno da se život promeni iz korena kada deca stignu na svet, ali problem nastaje kada žena počne svu svoju pažnju da usmerava na prinovu. Njeni postupci mogu učiniti da se muškarac oseća zapostavljeno, ili da misli da više nije bitan svojoj supruzi. Istina je da odgajanje dece zahteva dosta vremena, pažnje i energije, ali čak i oni gestovi koji vam se čine najbezazleniji mogu mnogo značiti vašem muškarcu. Zagrlite ga kada se probudite ili ga poljubite na kraju napornog dana, i obavezno tokom nedelje izdvojte vreme koje ćete provesti samo s njim. 

KO, JEL` JA? Evo koliko očeva se pretvara da spava kada čuje bebin plač!



Nedostatak seksa 

Fizička bliskost izuzetno je bitan deo braka, ali je činjenica da muškarci generalno imaju veću potrebu za njom. Ukoliko vaše potrebe i potrebe vašeg partnere nisu usklađene, potrudite se da mu izađete u susret i ostvarite kompromis. Pokušajte da se stavite na njegovo mesto, da razumete njegove želje i potrebe i budete saosećajni umesto da osuđujete. To ne znači da bi trebalo da mu se potčinite ili zanemarite sopstvene potrebe i želje, već da postignete dogovor koji će i vama i njemu ići u korist. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija