• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav&Zdravlje/N.L.

08.09.2019

19:51

NAČIN NA KOJI JEDE, LJUBI... Kako prepoznati dobrog ljubavnika?

Ljubav

NAČIN NA KOJI JEDE, LJUBI... Kako prepoznati dobrog ljubavnika?

Podeli vest

Muškarci koji su puni razumevanja, koji umeju da slušaju svoju partnerku i pritom otvoreno pokazuju da im je stalo - definitivno se nalaze na vrhu liste odličnih ljubavnika

Upoznavanje i prvi izlasci s muškarcem koji vam se sviđa jeste uzbudljivo razdoblje veze. Nervoza, nemir, sati provedeni pred ogledalom i ormarom, leptirići u stomaku kada ga napokon ugledate - svima zvuče poznato. U tom periodu intenzivno razmišljate, tačnije zamišljate kako se vaša nova ljubav snalazi među čaršavima... i ponekad neočekivano razočarate. Stručnjaci, međutim, tvrde da se ova dilema lako rešava posmatranjem njegovih gestova, načina na koji sedi, govori, posmatra... Empatični muškarci, odnosno oni koji su puni razumevanja, koji umeju da slušaju svoju partnerku, i pritom otvoreno pokazuju da im je stalo - definitivno se nalaze na vrhu liste odličnih ljubavnika.

Poljubac

Većina žena će se složiti da je najbolji uvid u ljubavne sposobnosti muškarca pre odlaska u krevet - njegov poljubac, kaže Trejsi Koks, specijalista za seks, ljubavne odnose i govor tela.

POHOTNE I NEZASITE! Žene u ovom znaku OBOŽAVAJU SEKS!

Muškarac koji se ljubi previše nežno, luči mnogo pljuvačke, a njegov stil se može opisati kao predvidiv i pomalo dosadan, verovatno nije previše kreativan i/ili strastven u krevetu. Brzinski poljupci u stilu "centrifuge", u kojoj se stalno smenjuje jedan te isti pokret, odaje egocentričnog ljubavnika, kojem će tokom seksa prioritet biti vlastito zadovoljstvo. S druge strane, muškarac koji razmenjuje različite vrste poljubaca i odgovara na inicijativu žene, otkriva senzibilnog ljubavnika.

Foto: pexels.com


- Poljubac je ultimativni znak za proveru muškarca kao ljubavnika, a ako on ne valja, do seksa je najbolje ni da ne dođe.- Muškarac koji dlanovima obuhvati vaše lice, a tokom poljupca mu se otme koji uzdah, dobar je znak da vas u krevetu čeka puno uzbuđenja - kaže Koks i dodaje:

- Poljubac je ultimativni znak za proveru muškarca kao ljubavnika, a ako on ne valja, do seksa je najbolje ni da ne dođe.

Događaj ili doživljaj

Predispoziciju da bude dobar ljubavnik u startu ima onaj muškarac koji nije orijentisan ka sebi, tj. ima što manje od narcističkog u svojoj strukturi ličnosti uopšte, smatra psihijatar mr sci. med. Danijela Tiosavljević.
- Dobar u krevetu može biti, drugim rečima, prvenstveno onaj muškarac koji vodi računa o potrebama svoje partnerke, dok odličan u krevetu jeste onaj koji istinski i uživa u njihovom udovoljavanju. Dobar ljubavnik zna da su potrebe partnerke jednako bitne kao i sopstvene, ma kako mu različite bile. Za njega je, zapravo, najveći seksualni stimulans upravo uzbuđenje njegove partnerke.
Seksualna tehnika, tj. sama veština dodirivanja lišena prisustva emocije ljubavi, jeste najčešće šablon čija se neautentičnost pre ili kasnije oseti unutar i tokom odnosa, smatra dr Tiosavljević.
- Emocija ljubavi je ono što seks iz događaja pretvara u doživljaj - naglašava ona.

 

Način na koji govori

Monoton glas bez promene tonaliteta i izražaja lica otkriva dosadnog ljubavnika. Nasuprot tome, česte promene u govoru, kao i glasno pričanje, otkrivaju temperamentnog muškarca na svim poljima.

(FOTO) PAR UŽASNUT SVEKRVINIM POKLONOM: Pa to nam deluje jako VULGARNO!

Način na koji jede

Najbolji ljubavnici su hedonisti koji uživaju u dobrom zalogaju, a najgori oni koji su previše izbirljivi. Muškarci koji su opsednuti brojanjem kalorija i održavanjem svojih (napumpanih) mišića proteinskim šejkovima u seksu više uzbuđuju sami sebe nego što to čini njihova partnerka. Ipak, proždrljivost i brzo "trpanje" hrane nisu poželjni jer otkrivaju muškarce koji nemaju strpljenja ni u čemu, pa tako ni u krevetu.

Foto: Shutterstock

Ponašanje u društvu

Postoji opšte pravilo da što je muškarac otvoreniji i društveno orijentisan, to su veće šanse da dobro komunicira i u spavaćoj sobi. Zatvoreni muškarci mogu da budu prikriven vulkan strasti, a kod onih tajnovitih, ćutljivih i onih koji radije posmatraju druge nego što govore veće su šanse da imaju neke bizarne seksualne fetiše.

 

 

Način na koji sedi

Muškarac koji u restoranu i kafiću sedi prekoputa vas, leđima okrenut većem delu prostorije, siguran je pobednik u krevetu, jer time demonstrira koliko je fokusiran na partnerku i spreman da joj udovolji. Onaj koji sedi raširenih nogu i svako malo posmatra druge ljude, u seksu brzo gubi koncentraciju i prilično je nestrpljiv.

Dodirivanje drugih

Muškarac koji u razgovoru ovlaš dodirne sagovornika, potapše ga po ramenu i nema problema s fizičkom bliskošću, u seksu je znatiželjan i sklon eksperimentisanju. Muškarci koji su fizički udaljeni od sagovornika, a telo im je ukočeno u razgovoru, nesigurni su i ne vole da pokazuju osećanja. To ih, logično, ne čini odličnim ljubavnicima.

Foto: Shutterstock

Držanje za ruku

Držanje za ruku je još jedan značajan faktor u proceni ljubavnih veština. Muškarac koji stalno poseže za vašom rukom tako da vam prsti budu isprepletani pokazuje znakove emotivnog zavisnika koji bi mogao da vas "guši". Oni koji tek povremeno dodiruju ruku partnerke i brzo je ispuštaju nisu taktilni i u seksu im je bitnija "mehanika" u odnosu na osećanja. Najbolji ljubavnici su oni koji blago prislone vaš dlan na svoj, kaže Koks.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Planeta

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!
Ključa u jugoistočnoj Aziji

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!

Tajvan je zvanično potvrdio stalno prisustvo trupa iz Sjedinjenih Država na ostrvima pod kontrolom Tajpeja u blizini obale kontinentalne Kine. Peking smatra da ostrvo svojom teritorijom, uprkos žestokom protivljenju lokalnih stanovnika. Tenzije oko statusa Tajvana su naglo porasle poslednjih godina. Tajpej je očigledno na vojne manevre Kine odgovorio tako što je na "svoje kopno" pozvao američku vojsku!

28.03.2024

17:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija