• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Huffpost/informer.rs

13.09.2019

16:06

I ŽENAMA SE ZALOMI! Za orgazam tokom sna dovoljne su erotske slike, a ne dodiri!

Ljubav

I ŽENAMA SE ZALOMI! Za orgazam tokom sna dovoljne su erotske slike, a ne dodiri!

Podeli vest

Prema nekim procenama, 80 odsto muškaraca i 40 odsto žena doživelo je vrhunac tokom spavanja barem jednom u životu, stoji u novom izveštaju o seksu koji je objavio američki Institut Kinsi

Iako doživljavamo fizičke efekte orgazma u našim telima, orgazam je zapravo proces koji se događa u našem mozgu. Nije nam potrebna fizička stimulacija da bi se to dogodilo, objašnjava Vanesa Marin, seksualna terapeutkinja iz SAD-a.

I muškarci i žene mogu da dožive orgazam tokom sna, istakla je. Za razliku od muškaraca koji nakon 'mokrih snova' ostavljaju spermu za sobom, kod žena nema nikakvih pokazatelja da se to dogodilo. 

LJUBAV ILI POŽUDA? Naučite da ih razlikujete i usrećite sami sebe!

Stručnjaci naglašavaju da je orgazme zapravo teško proučavati u laboratorijskim uslovima, ali neke teorije postoje, posebno zahvaljujući Bariju Komisaruku i Beverli Vipli, dvoje istaknutih naučnika na tom polju čija istraživanja daju bolju sliku toga šta se zapravo događa u našim telima i kako nastaju noćni orgazmi.

Foto: Shutterstock

Njih dvoje su tokom jedne studije proučavali žene koje su rekle da mogu da dožive vrhunac samo mislima i da im fizička stimulacija zapravo nije potrebna. Izmerili su promjene u njihovim fiziološkim reakcijama tokom mentalnog orgazma i, takođe, za vreme onog fizičkog koji je usledio nakon masturbacije. Merili su otkucaje srca, krvni pritisak, širenje zenica i toleranciju na bol. Otkrili su da je porast tih vrednosti podjednak u oba slučaja.

Tokom kasnije studije više pažnje obratili su na proučavanje MRI snimaka mozga žena i otkrili da, kada razmišljaju o dodirivanju bradavica ili klitorisa, senzorni korteks se zasvetli na način kao i kada bi dodirivale spomenute delove tela.

Još neki elementi bi mogli da budu važni za tu tematiku, a pojasnila ih je Lori Minc, profesorka psihologije na Univerzitetu na Floridi.

Foto: Shutterstock

- Orgazam podrazumeva povećan protok krvi u vašem erektilnom tkivu, a zatim se taj protok krvi oslobađa. Važno je znati da tokom REM spavanja protiče krv u erektilnom tkivu, uključujući klitorisni kompleks. Mozak to može da prepozna i dovede do seksualnog uzbuđenja, a zatim i do orgazma - kaže ova profesorka.

Možemo li sami da utičemo na orgazam tokom sna?

Nažalost, kada čovek spava nema uticaja i ne može da uradii ništa kako bi motivisao svoj mozak da ga dovede do vrhunca. Međutim, stručnjaci kažu da postoje neki trikovi koji bi ponekad mogli da pomognu. 

Foto: Shutterstock

- Spavajte na stomaku ili u bilo kojem drugom položaju koji stvara određeni pritisak na spoljni deo vaših genitalija. Takođe, možete da pokušate da zamislite, pogledati ili pročitate nešto seksualno uzbudljivo pre spavanja kako bi se uzbudili dok ste još budni. Jer, u snu se često susrećemo sa stvarima sa kojima smo se bavili tokom dana - kaže Vanesa Marin.

NUSPOJAVA DIPLOME! Inteligentne žene najviše piju!

Takođe, težite tome da imate više orgazama tokom budnog dela života, savetuje profesorka Minc.

- Znamo da što više žene imaju seksa, više ga i priželjkuju. Orgazmi u snu su sjajni, neke žene ih imaju, druge ne. Važno je ne stvarati pritisak u pokušajima dolaska do savršenog orgazma - rekla je.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija