• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs

30.11.2019

22:04

KOJA JE NORMALNA VELIČINA P*NISA? Muškarci, obratite pažnju!

Ljubav

KOJA JE NORMALNA VELIČINA P*NISA? Muškarci, obratite pažnju!

Podeli vest

Mnogi naučnici i istraživači pokušali su odgovoriti na pitanje mnogih žena i muškaraca - Koja je prosečna veličina p*nisa

Portal Medical News predstavio je kompilaciju svih naučnih studija o veličini p*nisa koja može pomoći u dobijanju odgovora.

S obzirom na sve veću prisutnost besplatne i lako dostupne pornografije na internetu i porast agresivnih kampanja firmi koje obećavaju povećanje p*nisa, lako je shvatiti zašto je istina o dužini i opsegu muških genitalija mogla postati nepoznanica. Možda zato i ne čudi činjenica da je povećana anksioznost kod muškaraca zbog njihove muškosti.

Foto: Shutterstock



Kada je p*nis premali?

U istraživanju objavljenom u Žurnalu Urologija analizirane su veličine p*nisa 80 fizički prosečnih muškaraca. P*nisi su im mereni pre i nakon erekcije izazvane lekovima. Zaključili su da se samo muškarci koji imaju dužinu manju od četiri centimetra kada je p*nis u stanju mirovanja, ili u erekciji manji od 7,5 centimetara, mogu smatrati kandidatima za povećanje penisa.

POLOVINA ŽENA IMA PLAN B U LJUBAVI, a evo ko im je glavna 'rezerva'!



Koja je normalna ili prosečna veličina?

Istraživači iste studije navode kako je prosečna veličina 8,8 centimetara u stanju mirovanja i 12,9 centimetara u stanju erekcije. Otkriveno je i to da veličina p*nisa u stanju mirovanja nije povezana s veličinom penisa u stanju erekcije.

Kako bi se otkrilo koliko penis može porasti, urađeno je istraživanje na 200 turskih muškaraca i utvrđeno je da se to ne može predvideti na osnovu veličine u stanju mirovanja.

Američka studija koja se oslonila na rezultate 1.600 Amerikanaca koji su sami merili veličinu polnog organa utvrdila je kako je prosečna veličina p*nisa u stanju erekcije 14,2 centimetra, obim oko 12,2 centimetra. U studiji se dodaje da na dimenzije u stanju erekcije mogu uticati način na koji se muškarac uzbudi i da li muškarac koristi stimulaciju rukom. Dali su i savet muškarcima kako da izmere veličinu. Potrebno je da lenjir postavite u prepone i merite od početka p*nisa do vrha.

Foto: Shutterstock



Ženama je manje bitna veličina nego muškarcima

Čini se da je zabrinutost muškaraca da li veličina zadovoljava želje žena uglavnom pogrešna. Ovome doprinosi i to što iz sopstvene perspektive muškarca njegov ponio izgleda manji nego kada ga neko drugi posmatra sa strane.

U studiji koja je objavljena u britanskom Žurnalu urologije navodi se kako je 85 posto žena zadovoljno veličinom i proporcijama partnerovog penisa, što je mnogo više u odnosu na procenat muškaraca. Čak 45 posto njih veruje da imaju mali p*nis. Dok muškarci više brinu o dužini, žene više brinu o obimu.

U studiji u kojoj je učestvovalo 50 se*sualno aktivnih žena navodi se kako je devet od 10 žena kazalo da im je obim p*nisa važniji za s**sualnu satisfakciju od dužine.

SE*SUALNA FANTAZIJA VAS ČEKA SA ŽENAMA ROĐENIM U OVA 3 HOROSKOPSKA ZNAKA! Muškarci, obratite pažnju!



Žene ne žele muškarce s velikim ponosom

Studija objavljena u žurnalu Plos One u novembru 2015. godine imala je novi pristup gde su ženama prikazivali 33 veličine p*nisa u 3D modelima. Trebale su da izaberu najpoželjniju veličinu. Žene su u većini slučajeva izabrale modele koji su vrlo malo iznad prosečne veličine.

Foto: Shutterstock



Mali uticaj pretilosti na veličinu

Studija koja je rađena u Saudijskoj Arabiji pokazala je da BMI indeks ima malu povezanost s dužinom p*nisa u stanju erekcije. P*nis se može učiniti kraćim ako je osoba deblja, ali u suštini to nije tako. Takođe, muškarcima je poručeno da ne moraju brinuti da li će se njihov p*nis smanjiti tokom godina. Razlika između muškaraca u 70-im i 20-im bila je manja od jednog centimetra.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade

pre 4 godine

Ne znam zbog čega ovolika polemika o veličini. Kada svaka iskusna žena kaže '' neka je ko tačka, samo neka čačka '' Ha ha ha ha ! ! ! !

Lala iz Banata

pre 4 godine

...Нормална, или просечна...? Само питам...?! ... Шта то бејаше по вама ... - "НОРМАЛНО"...?

MilosObilic1389

pre 4 godine

Ima ih četiri vrste, baš kao i kod žena...Da bi veza bila uspešna treba da se podudare wegova Veličina i njena Dubina... To su INDUSI otkrili ispitivanjem skoro 1000 godina pre Hrista...Pričitajte...Izvanredno štivo...Koja mnogo toga pojašnjava...I daje odličan savet svim mladim muškarcima, kako da biraju "buduću" spram svojih fizičkih sposobnosti...

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17