Pixabay

08:23 Kuća 0

b92.net informer.rs | 26. 08. 2018.

NIŠTA SE NE BACA: 5 neverovatnih načina kako možete da iskoristite kesice čaja!

Ne bacajte iskorišćene kesice od čaja jer mogu i dalje da budu korisne za nešto drugo. Skinite metalnu spajalicu sa kesice i zavežite je koncem da ne ispadaju listići

U vodi u kojoj kuvate testeninu, piletinu ili mahunarke dodajte iskorišćenu kesicu čaja. Kad provri, izvadite kesicu i nastavite normalno da kuvate. Jelu će dati aromatičnost poput začina. 
Ukoliko ste seckali luk na primer, neprijatan miris će ostati na vašim rukama, a možete da ga se rešiti kad istrljate prste iskorišćenom kesicom čaja. 

Ako nemate čime da istučete meso da omekša, jednostavno otvorite kesicu čaja i malo listića pospite po mesu. Biće sličan učinak. 
Kesice možete iskoristiti i za čišćenje. Stari drveni nameštaj izgledaće kao nov ako navlažite staru kesicu čaja i istrljate drvo. Ako pređete vlažnom kesicom čaja preko staklenih površina i ogledala i osuđite ih suvom krpom, biće besprekorno izglancana. 

Kesicama čaja istrljajte masnoću iz rerne ili se rešite dosadnih mrlja od kamenca u kupatilu. Neprijatnih mirisa rešite se stavljanjem čaja u kantu za smeće ili frižider.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]