Shutterstock

14:43 Lifestyle 0

Informer | 29. 07. 2018.

SLANE ĐAKONIJE: Kaneloni sa tikvicama i spanaćem

Želite da spremate nešto iz otalijanske kuhinje? Kaneloni sa tikvicam i spanaćem se oduševiti i probirljive

SASTOJCI:

12 listova testa za lazanje
350 g pečuraka
250 g tikvica
25 g maslaca
150 g spanaća
kašika nane
200 g rikota sira
muskatni oraščić
150 g topljivog sira
100 ml kisele pavlake
jaje, so

Skuvajte listove za lazanje prema uputstvu. Prodinstajte seckane pečurke i tikvice s maslacem i maslinovim uljem dok ne ispari sva tečnost. Začinite, pa dodajte spanać i nanu. U posudi pomešajte rikotu i muskatni oraščić. Mešajte dok ne dobijete jednoličnu smesu, pa lagano umešajte povrće. Tu smesu namažite na svaku koru za lazanje i zamotajte. Poređajte ih u vatrostalnu posudu tako da deo gde se kora spaja bude okrenut nadole. Preko kanelona prelijte umućenu smesu topljivog sira, jaja i pavlake. Pecite oko 15 minuta na 180 stepeni, pa pred kraj pojačajte na 200 dok ne dobije zlatnu koricu. 



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]