Pixabay

12:00 >> 12:00 Putovanja 0

informer.rs | 31. 07. 2017.

ŠALJI FOTKE I PUTUJ - ŠESTI, FINALNI KRUG! Informer i Belvi travel poklanjaju vam ČAK 42 LETOVANJA!

U toku je poslednji, šesti krug našeg foto-konkursa! I u petom krugu, oborili ste sve rekorde u broju fotografija koje ste poslali, a sedam čitalaca sa najviše lajkova već se spremaju za letovanje iz snova. A vi imate još jednu šansu! Informer i Belvi Travel poklanjaju vam još sedam letovanja u Grčkoj, a ovog puta tema je - SVE LEPOTE LETA!

Tema za ovu nedelju (od 31. jula - 6. avgusta) je - SVE LEPOTE LETA

U toku je šesti, finalni krug foto-konkursa Informera i Belvi travela u kojem vas vodimo na besplatno letovanje u Grčkoj! Sedam učesnika sa najvećim brojem lajkova iz petog kruga već se pripremaju da krenu na odmor iz snova, a mi smo već u šestom krugu, sa novom temom - SVE LEPOTE LETA!

Sve što je potrebno da uradite u šestom krugu našeg foto-konkursa je da nam pošaljete fotografije koje po vama najbolje dočaravaju sve lepote najtoplijeg i najradosnijeg godišnjeg doba.

Šaljite fotke, šerujte na svojim profilima na društvenim mrežama i pozovite prijatelje da glasaju za vas

I zato, šaljite fotke, šerujte na svojim profilima na društvenim mrežama i pozovite prijatelje da glasaju za vas.

Tema za ovu nedelju (od 31. jula - 6. avgusta) je, da ponovimo - SVE LEPOTE LETA! Prelistajte albume s fotografijama u svojim telefonima i na računarima, odaberite fotku, pošaljite nam i pripremite se za putovanje! I potrudite se da vaša fotka bude među prvih sedam sa najviše lajkova na našem portalu.

Šesti, finalni krug počinje u ponedeljak, 31. jula u 12.00, a završava se u nedelju 6. avgusta, u 23.59h.

Konkurs traje ukupno šest nedelja i u svakoj od njih Informer i Belvi travel poklanjaju vam - sedam letovanja u Grčkoj za dve osobe!

POGLEDAJTE KO JE DOBIO NAGRADE U PRVOM KRUGU NAŠEG FOTO-KONKURSA
POGLEDAJTE KO JE DOBIO NAGRADE U DRUGOM KRUGU NAŠEG FOTO-KONKURSA
POGLEDAJTE KO JE DOBIO NAGRADE U TREĆEM KRUGU NAŠEG FOTO-KONKURSA
POGLEDAJTE KO JE DOBIO NAGRADE U ČETVRTOM KRUGU NAŠEG FOTO-KONKURSA
POGLEDAJTE KO JE DOBIO NAGRADE U PETOM KRUGU NAŠEG FOTO-KONKURSA

I u ovom krugu pobednici će postati sedmoro učesnika sa najvećim brojem glasova na našem portalu, a njihova imena objavićemo u ponedeljak, 7. avgusta u 10.00 časova! 

VAŽNE NAPOMENE: Kako bi vam foto-konkurs bio dostupan na pravi način i na vašim mobilnim telefonima, ne zaboravite da ažurirate svoju android ili iOS aplikaciju.
Za sva dodatna pitanja i objašnjenja možete da se obratite na mail: [email protected]
Takođe, u slučaju da naši web adminstratori utvrde da fotografije ne ispunjavaju pravila ili da se za glasanje korisiti nedozvoljena tehnologija, takvi učesnici biće diskvalifikovani. 


Evo koja vas nagradna putovanja čekaju u šestom krugu našeg foto-konkursa:

PRVO MESTO - LETOVANJE U GRČKOJ, Krf, vila Aleksandra 1, 12/09/2017. (10 noćenja, autobuski prevoz - za dve osobe)

Jedno ostrvo zaista mora biti miljenik prirode pa da izgleda kao Krf. Otuda toliko lepote, bujne vegetacije, prelepih plaža i kristalno čistog mora. Krf je sa zapada okružen Jadranskim, a sa istoka Jonskim morem, koja zapljuskuju 217 km dugu obalu. Zahvaljujući lepoj klimi, ostrvo je bogato četinarskim šumama, maslinama, tropskim i mediteranskim rastinjem i cvećem, zatim dugim peskovitim plažama, divnim uvalama i tirkizno plavim morem.

Belvi travel

Vila je smeštena neposredno uz glavnu ulicu u delu Dasije sa najlepšim plažama od kojih je udaljena 500m i nedaleko od plaža letovališta Ipsos (više o vili pogledajte na OVOM LINKU). Okružena zelenilom, pruža mir i odmor i ako se nalazi u urbanom delu letovališta. Grad Krf je udaljen 14km i odlično je povezan autobusima gradskog saobraćaja sa Dasijom. Vila ima besplatan wi-fi internet i parking.


DRUGO MESTO - LETOVANJE U GRČKOJ, Kefalonija, vila Katerina, 18/09/2017. (10 noćenja, autobuski prevoz - za dve osobe)

Kefalonija je ostrvo koje pripada grupi Jonskih ostrva. To je po površini najveće ostrvo ovog arhipelaga. U upravnoj podeli Grčke, Kefalonija pripada prefekturi Kefalonija i Itaka. Najveće mesto ostrva i glavni grad cele prefekture je grad Argostoli, još od 1757. god. Ukupna površina ostrva je 904 km2. Klima na ostrvu je sredozemna sa dugim i toplim letima i blagim i kišovitim zimama. Ostrvo je odvojeno od bliske i znatno manje Itake na severoistoku kanalom dužine 8,5 km, a širine od 3 do 4 km. Severno od Kefalonije je ostrvo Lefkada, a južno je smešteno ostrvo Zakintos. Obala je duga i razuđena. Na jugozapadnoj obali ostrva, zaliv koji duboko zalazi u kopno, deli ga na veći istočni i manji zapadni deo. Istočni deo je okrenut kopnu, prepun je zaliva i rtova i ima prelepe peskovite plaže sa postepenim ulaskom u vodu, a manji zapadni deo je uglavnom nepristupačan sa obalom koja se strmoglavo spušta u more.

Belvi travel

Doline ostrva su prekrivene maslinjacima i vinogradima, a obala predivnim plažama i mnogobrojnim naseljima. Ukras ostrva su prelepi glavni i najveći grad Argostoli, nakadašnja prestonica Liksuri, turistički Lasi, istorijski Sami, idilični Asos, otmeni Fiskardo, zatim plaže i to one čuvene Mirtos i Simi, koje su zbog svoje neverovatne prirodne lepote i geografskog položaja izabrane za snimanje filma holivudske produkcije Mandolina kapetana Korelija.

Vila je smeštena na blagoj uzvisini Lasija u neposrednoj blizini glavne ulice (100 m) i 350 m od plaže Gradakia, jedne od lepih i održavanih plaža u Lasiju  (više o vili pogledajte na OVOM LINKU). Supermarket se nalazi 100 m od vile. Udaljena je 7 km od aerodroma i samo 1,5 km od glavnog ostrvskog grada Argostolija sa kojim je povezana odličnom dnevnom autobuskom vezom. Vila je izgrađena u stilu tradicionalne ostrvske arhitekture, lepo uređena i održavana sa sopstvenim velikim otvorenim prostorom - cvetnim vrtom sa negovanom travom, dečjim igralištem i prostorom za istinski dnevni odmor, mir i uživanje, uz miris borovine i pogledom na more. Gostima je na raspolaganju kameni roštilj i tradicionalna rerna - peka.
 
TREĆE MESTO - LETOVANJE U GRČKOJ, Zakintos, vila Ionian Colors 18/09/2017. (10 noćenja, autobuski prevoz - za dve osobe)

Ostrvo kornjača ili biser Jonskog mora, je treće po veličini i najjužnije jonsko ostrvo. Nalazi se na samo 8,5 n.m. južno od Kefalonije, i na 9,5 n.m. od Peloponeza. Zbog svoje geografske pozicije do njega se lako stiže sa drugih Jonskih ostrva, a i sa kopnenog dela Grčke. Karakteriše ga srednje mediteranska klima, sa malo kišnih dana tokom zime i dugim toplim letom koje je prigrlilo veći deo proleća i jeseni.

Zakintosu je priroda podarila blagu klimu sa velikim brojem sunčanih dana, prelepe pešćane plaže i idilične pejsaže na severu, istoku i jugu ostrva, a na zapadnoj strani veliki broj morskih pećina, krševitih uvala i neskrivene magične zalaske sunca iznad dubokog plaventila mora. Stanovništvo, njih oko 35 hiljada se uglavnom bavi agrokulturom, najvećim delom uzgajanjem maslina, vinogradarstvom, voćarstvom, ali glavna delatnost je turizam.

Promo

Južni deo ostrva, plaža nadomak Laganasa je primorski nacionalni park - rezervat za mediteransku vrstu kornjača Caretta Caretta. Najpoznatija plaža na ostrvu je Navagio (Shipwreck) sa finim belim peskom, tirkiznim morem i poznatom olupinom broda, koja je i zaštitni znak Zakintosa. Poznate i primaljive plaže Agios Nicolaos u blizini mesta Vassilikos, Banana beach, zatim vodeni sportovi, prelep pesak, prirodne plaže sa stenovitim formacijama, uvale, pećine... sve je moguće na Zakintosu... uživajte. Mi smo za vas izabrali Laganas.

Vila "Ionian Colors"  (više o vili pogledajte na OVOM LINKU) je u samom centru, neposredno do glavne ulice Laganasa. U okolini vile i glavne ulice nalaze se brojni objekti za zabavu, restorani, kafeterije, zabavni muzički klubovi, marketi. Vila je udaljena oko 150 m od plaže (peščana 5 km dugačka plaža Lagana sa kristalno čistim morem).

ČETVRTO MESTO - LETOVANJE U GRČKOJ, Lefkada, vila Metropol 26/09/2017. (10 noćenja, autobuski prevoz - za dve osobe)

Lefkada je grčko ostrvo koje pripada grupi Jonskih ostrva. Ukupna površina ostrva je preko 300 km˛ a broji oko 12.000 stanovnika. Glavni grad ostrva je Lefkada koji se nalazi na krajnjem severoistoku ostrva. Iza grada se uzdižu planine, većim delom gole i obešumljene. Od kopna je odvojeno prirodnim uzanim moreuzom, dugačkim oko 2 km, danas premošćenim mostom dužine oko 50m.

Okružena ja biserima Jonskog mora, na severu ostrvom Krf, a na jugu Kefalonijom i Itakom. Klima na ostrvu je sredozemna sa dugim toplim letima i blagim i kišovitim zimama. Obiluje prelepim pejzažima, zalivima sa izrazito plavom vodom i  rajskim plažama. Ne propustite da obiđete čuvene plaže kao što su Porto Kaciki, proglašena za jednu od najlepših u Evropi, Agios Joanis, Katisma, Atani, Sivota, Egremni i mnoge druge.
 

Promo

NIDRI se nalazi na istočnoj obali ostrva i najpopularnije je letovalište na Lefkadi, na 17 km od glavnog grada Lefkade, na severu, i 21 km od luke Vasiliki na jugu. Plaže su šljunkovito peščane, more je kristalno čisto i bez vodenih struja. U letnjem periodu voda se brzo zagreje do idealne temperature za kupanje. Na plaži možete iznajmiti ležaljke i suncobrane, motorne čamce za obilazak ostrva, baviti se nekim od sportova na vodi ili pak uživati u nekom od barova na plaži ispijajući osvežavajući koktel.

Vila Metropol (više o vili pogledajte na OVOM LINKU) smeštena je u mirnom okruženju, 100 m centra Nidrija, 150m od mora i 450m od lepe šljunkovite gradske plaže, opremljene ležaljkama i suncobranima. Apartmanska vila ima wi-fi internet.

PETO MESTO - LETOVANJE U GRČKOJ, Tasos, vila Toula 20/09/2017. (10 noćenja, autobuski prevoz - za dve osobe)
 
Na samo 800 km od Beograda i oko 180 km od Soluna, u istočnom delu severne grčke pokrajine Makedonije, na samo nekoliko morskih milja od prelepog trgovačkog, turističkog i lučkog grada Kavale, nalazi se ostrvo Tasos. Nama najbliže ostrvo i jedno od našumovitijih grčkih ostrva. Ostrvo ima površinu od 398 km i 15. 000 stanovnika. Zelenilo, četinarske šume koje se pružaju do samih plaža, blaga klima, brojne peščane plaže, uzbudljive i sveže noći ispunjene muzikom i zabavom, ljubaznim i uvek nasmejanim domaćinima, osnovne su karakteristike ostrva koje je poznato brojnim evropskim turistima.
 

Promo

Naši smeštajni kapaciteti su u Limenasu, u obližnjem Makriamosu i ne tako dalekom turističkom selu - plaži Scala Rahoni, ali i na obali na suprotnoj južnoj strani ostrva, koju zapljuskuje bezprekorno čisto egejsko more u mestu Potos, okruženom na daleko čuvenom peščano - šljunkovitom plažom. Kružno ostrvo, sa oko 100 km obale, približiće vam se i pokazati svoje lepote, ako pored izabranih mesta uz malo ličnog angažovanja, avanturističkog duha i uz našu pomoć posetite brojna interesantna mesta ostrva Tasosa, kao plaže Kiniru, Paradizo, Skale Kalirahi, Marion ili Rahoni, fantastični Tripiti ili planinsko selo Teologos, kao i brojne manastire sa najvećim Arhangela Mihaila, arheološka nalazišta koja svedoče o 27 vekova ostrva Tasos, poznatog i kao mitološko stanište Sirena.
 
U centru Potosa, prelepa moderna apartmanska dvospratna zgrada sa studijima i apartmanima (više o vili pogledajte na OVOM LINKU). Svi apartmani imaju terasu sa garniturom za sedenje i obedovanje. Objekat je u centru mesta, udaljen 100m od peščane plaže. Okružen je brojnim prodavnicama i supermarketima.

ŠESTO MESTO - LETOVANJE U GRČKOJ, Asprovalta, vila Alexanda 20/09/2017. (10 noćenja, autobuski prevoz - za dve osobe)

Asprovalta je kombinacija svega što može interesovati svakog posetioca: zlatne peščane plaže, kristalno čisto more, planina, jezero, magičan pogled na egejsko more i mnoga arheološka nalazišta. Pripada opštini Svetog Đorđa i oblasti Soluna. Obala ovog modernog turističkog gradića godinama je nagrađivana plavom zastavom Evropske unije. Savršeno sređena plaža i usluga u samom gradu, zabava i smeštaj u brižljivo izabranim vilama, kulturne manifestacije koje organizuju meštani, privućiće i one najprobirljivije.
 

Promo

Vila Aleksandra je luksuzna vila koja se nalazi na 100m od plaže u samom centru Asprovalte (više o vili pogledajte na OVOM LINKU). Poseduje lepo uređene dvokrevetne, trokrevetne i četvorokrevetne studije, sa kompletno opremljenom kuhinjom, kupatilom, klima uređajem i Wi-Fi internetom. Vila ima besplatan wi-fi internet, poseduje sopstveno dvorište i zidani roštilj koji su na raspolaganju gostima.

SEDMO MESTO - LETOVANJE U GRČKOJ, Leptokaria, vila Antonio 24/09/2017. (10 noćenja, autobuski prevoz - za dve osobe)

Leptokaria se nalazi uz autoput Evzoni - Atina, 90 km jugozapadno od Soluna. Leptokarija je jedno od najlepših letovališta predivne pod Olimpske rivijere. Dugačka peščana i ponegde šljunkovita plaža, kristalno čisto more, umerena i izuzetno povoljna klima ulepšala je Leptokariju sa puno zelenila i parkova.
 

Promo

Vila Antonio (više o vili pogledajte na OVOM LINKU) je nova, elegantna i moderna vila, prve goste je primila u letnjoj sezoni 2016 g. Vila je dvospratna i nalazi se u novom, mirnom i prijatnom delu Leptokarije, udaljena od duge peščane plaže 200 m. Vila u suterenu poseduje zajedničku prostoriju sa mini kuhinjom, toaletom i tušem, pogodnu za usluge prilikom smene gostiju, poseduje besplatan wi-fi internet (aktivan od 01.06 - 30.09).Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]