02.01.2021.

21:11

Foto:

Društvo

NIJE ZABORAVIO PAZAR! Fudbaler Konjaspora Marko Jevtović platio lekove za jednu stariju Novopazarku

- Jedna naša sugrađanka, koja je teško bolesna i koja živi sa maloletnom ćerkom u iznajmljenom stanu, nije imala novca za kupovinu lekova. Zato je duži vremenski period lekove uzimala na veresiju. Dug u apoteci se nagomilao, a ona to nije imala da plati - kaže Jasmin za Informer.

Informer

Jasmin Džogović


On je odmah pokrenuo akciju prikupljanja novca za ovu porodicu pa su se ubrzo javili ljudi velikog srca. Među njima je bio i bivši fudbaler Novog Pazara i Partizana Marko Jevtović koji karijeru trenutno gradi u Turskoj.


- Marko je platio ceo dug koji ova novopazarka imala u jednoj apoteci. On je veliki čovek koji nije zaboravio Novi Pazar čije boje je branio dve godine, u periodu od 2013. do 2015. godine - kaže Džogović za Informer.

Informer

Marko Jevtović


Džogović kaže da je u ovoj akciji prikupljeno tri puta više novca nego što je iznosio dug u apoteci.


- Pored Marka, akciju su podržali i drugi moji prijatelji iz Srbije i inostranstva, kolege... Marko je otplatio dug, a preostali iznos novca koji je prikupljen odneli smo ovoj novopazarki i njenoj ćerki. One su kupile lekove, hranu i sredstva za higijenu. Tužna je to sudbina, devojčica je napustila srednju školu kako bi pazila svoju majku - kaže Džogović o kojem je Informer pisao sredinom avgusta prošle godine kada je na graničnom prelazu Horgoš spasio život dečaku (15) iz Grčke kojem je prestalo da kuca srce. Jasmin je tada uspeo da reanimira dečaka koji se kasnije potpuno oporavio.