19.06.2021.

16:15

Foto: V.N.

Društvo

VESNICI BOLJE BUDUĆNOSTI! Javna preduzeća Kikinde za porodice sa troje i više dece, DAVAĆE ZNAČAJNE POPUSTE

Sve porodice sa troje i više dece moći će u narednim danima da se prijave u lokalnoj samoupravi i da potpisivanjem saglasnosti dobiju karticu „Cena minus za tri plus“ kojom će ostvarivati brojne privilegije i usluge svih ljudi velikog srca koji su spremni da se odreknu dela profita zarad onih kojima je to potrebno.

Informer

Vladica Gavrilović

-Ušteda u kućnim budžetima takvim porodicama je zagarantovana. Ispod imena kartice stajaće ime jednog roditelja. Svi privredni subjekti koji budu potpisali ugovore dobiće nalepnice da su članice Pokreta i time pokazati znak poštovanja, ali i motivisati roditelje da na tom mestu mogu da ostvare popust na proizvode i usluge. Sve majke dobiće informator u narednom periodu u kojem se nalaze svi privredni i pravni subjekti koji odobravaju popuste i sa kojima smo potpisali ugovore-rekao je Vladica Gavrilović, predsednik Pokreta za decu „Tri plus“.

Informer

 

Kikinda će biti jedan u nizu od preko 20 mesta u Srbiji koje je pristupilo Pokretu za decu „Tri plus“, pored Čačka, Kraljeva, Požege, Požarevca, Novog Sada, Beograda, Vrnjačke Banje, Gornjeg Milanovca, Šapca, Zaječara, Niša, Iriga, Zrenjanina, Alibunara i mnogih drugih.  Kartica „Cena minus za tri plus“ moći će da se koristi bilo gde u Srbiji u lokalnim samouprava koje su članice Pokreta, a rešenost Grada Kikinde je da u popuste uključi i javna preduzeća, ukoliko se takva odluka izglasa na sednici Skupštine.

- Heroji su oni koji se odluče na troje i više dece i zbog toga želimo da rositelje učinimo ponosnima- Želimo svima da pomognemo, a Grad će sve uraditi u narednom periodu da pospešimo rađanje. Siguran sam da će se ovoj odluci priključiti sva javna preduzeča i privatni preduzetnici da zajedno sa Pokretom za decu „Tri plus“ gradimo bolju budućnost u Kikindi-rekao je gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač.

Informer

 

Sledeće nedelje biće definisana dinamika i kriterijumi za dodelu kartica, kada će u najskorije vreme biti podeljene. Pokret za decu „Tri plus“ osnovan je 2017. godine sa ciljem da se iskoreni bela kuga, koja je naš najozbiljniji problem. Procena je da u Srbiji ima 138 hiljada porodica sa troje i više dece.

Brojne privilegije

Od prošle godine u Pokret su uključene i prve državne kompanije. Jedna od njih je i banka Poštanska štedionica u kojoj majke koje imaju karticu imaju status VIP klijenata.

- Majke tu imaju uslove kao da su radnici same banke, a uključili su se i bazeni sa popustom do 50 odsto, kao i besplatno treniranje u klubovima, recimo u Čačku, gde je preko 250 mladih počelo da se bavi nekim sportom, koji do sada nisu bili u mogućnosti da treniraju.

To će se vratiti i gradu i Srbiji, a već tri reprezentativca u košarci Čačak je dobio posle samo tri godine na osnovu kartice-ističe Gavrilović.

Alarmanti podaci

Činjenica je da je samo prošle godine 55 hiljada manje rođenih u odnosu na mortalitet, a to je trend koji nam govori da je u Srbiji oko 180 manje stanovnika svakog dana. Potrebno je da bude šest puta više bude porodica sa troje i više dece da bi nas u budućnosti bilo isto kao što je danas.