28.11.2021.

12:17

Foto: facebook

Društvo

NIKO NE SME DA MALTRETIRA BEOGRAD! Oni koji bi da se svete neka pronađu druge načine bez blokiranja grada!

- Niko, međutim, nema pravo da protestujući ugrožava druge ljude, ometa njihov način života i ograničava njihovo kretanje. Nažalost, to se juče dogodilo u Beogradu - dodao je on.

Kako Vesić objašnjava, nekoliko stotina ljudi, koji su manjina u našem društvu, pokušali su da blokiraju saobraćajnice i tako su maltretiralii desetine hiljada ljudi ugrožavajuću im pravo na slobodno kretanje jer zbog toga nisu mogli da stignu tamo kuda su naumili.

- Da ne govorimo o javnom prevozu koji je kasnio zbog njihove blokade. Da li su razmišljali koliiko dece se nalazilo u koloni vozila dok su onii blokirali autoput? Uvek ću stati iza Beograđanki i Beograđana i niko neće smeti da se iživljava nad njima. Postoje drugi načini da se iskaže miišljenje ili nezadovoljstvo ali ne tako što će se ograničavati pravo na kretanje drugima. Tako je u svakoj demokratskoj zemlji sveta. Razmislite šta bi se dogodilo u Nemačkoj da nekome padne na pamet da blokiraju autoput. Zato u ime Beograda molim one koji su juče blokirali saobraćajnice da pronađu drugi način da izraze svoje nezadovoljstvo, a ne tako što će da se svete Beograđankama i Beograđanima - poručio je Vesić.