24.11.2022.

10:31

Foto: Privatna arhiva

Društvo

NEOBIČNA LJUBAVNA PRIČA BOJANE I KRISTIJANA IZ ZRENJANINA! Zajedno su zabacili udicu, a onda...

- Počela sam da pecam još kao dete, tata, koji je strastveni ribolovac, ali i majstor u kuvanju riblje čorbe, vodio me je sa sobom, nije mi bilo teško da ustanem u cik zore i krenem sa njim - započinje priču Bojana, zaposlena u hipermarketu poznatog trgovinskog lanca, u Zrenjaninu.

- Upijala sam svaki pokret mog oca, nekako sve mi je bilo zanimljivo, a i tati se dopalo što ima vrednog, dosuše pomalo i dosadnog pomoćnika, koji želi da pronikne u sve tajne ovog zanimljivog sporta i hobija, a zaista smo uživali pecajući, na Tisi i Tamišu, u okolini Zrenjanina - nastavlja Bojana, iskreno priznajući da tada nije maštala o ozbiljnijem pecanju i da je sve to izgledalo samo kao trenutni zanos i hobi.

Informer

Bojana upecala amura od 16 kilograma 

Bojana Stojanov, mlada dama, koja osim redovnog posla, kod kuće pravi kolače i često pomaže majci oko ručka i ostalih kućnih poslova, kao svoj najveći ulov ističe amura od 16 kilograma, kojeg je sama izvukla iz reke, a bilo je i šarana od 14 i 15 kilograma.

Pre dve godine, kada je upoznala svog dečka Kristijana, nešto se neobično dogodilo, sve je odjednom proključalo, obzirom da je i on baš strastveni pecaroš i zaljubljenik u sedenje na obali pored reke.

- Zajedno smo svaki slobodan tren provodili u prirodi i kako to ribolovci kažu, zabacili udicu - nastavlja Bojana, ističući da je sa Kristijanom odmah počela da planira odlaske na ozbiljne pecaroške destinacije i višednevne, vikend izlete, uz spavanje u malom šatoru, odlaske na reku u cik zore, po magli, rosi i kada je temperetura jedva bila koji stepen Celzijusa u plusu.

- Bojana je odmah skapirala fazon da moramo da nabavimo profi opremu i zajednički smo kupovali štapove, blinkere, silkove i udice - ubacuje se u priču Kristijan, ni jednog momenta ne skrivajući oduševljenje što je njegova devojka sjajan pecaroš i sada već iskusni ribolovac, upućen u sve tajne ovog hobija, kojim se jednostavno, ne možete baviti, ako ne osećate veliku ljubav i strast prema njemu.

- Zajedno smo pecali na jezerima Jegrička, Crni vir, Sajan,Carska jezera, Grgeč i mnogim drugim, a naravno prisutna je želja da obiđemo još neka, kao što su su Aqua dreams samaila, Tresetište, Rečno carstvo - dodaje Bojana, ponosna na zajedničko ulaganje u novi opremu i uz napomenu da joj nije žao novca koji je potrošila da bi upotpunila profesionalni repertoar vrhunske pecaroške opreme.

Venčanje pored reke ili jezera

Mada je još suviše rano, obzirom na mladost i zadovoljstvo trenutnim statusom veze, Bojana i Kristijan, doduše stidljivo, ne poriču mogućnost da jednoga dana, svoje zabaljanje ne pretvore u bračnu zajednicu, venčanjem pored neke reke ili jezera.

Zaljubljeni par iz Zrenjanina, osim pecanja, uživa u putovanjima i zbog toga planiraju i biraju odlaske na što udaljenija mesta, a takođe vode računa da svoju uvek pozitivnu energiju, prenesu na ostale pecaroše, koje sretnu u prirodi.

Informer

- Naravno da sam tu da joj priteknem u pomoć, kada se na udicu zakači neka grdosija od ribe, mada je Bojana toliko već iskusna, da uglavnom sama rešava situacije, koje bi za druge žene bile vau, sigurno teško rešive - naglašava Kristijan, ne skrivajući činjenicu da je i njemu u nekoliko dramatičnih situacija borbe sa velikom ribom na štapu, devojka pritekla u pomoć.

Često nakon ribolova vraćajući ulov u vodu, mladi zaljubljeni par, saglasan je u jednom da ih oduševljava zov čiste, netaknute prirode, mir i tišina pored vode i da im sam ulov i jurnjava za trofejima totalno nije interesantna.

Bonus video: