27.06.2023.

19:15

Foto: Rina

Društvo

DIRLJIVA LJUBAV MUŽA PREMA ŽENI! Božo prevrnuo nebo i zemlju da nađe lek za svoju Radu i uspeo je, ali...

- Ona već 12 godina boluje od Parkinsonove bolesti i neurolog iz Beograda joj je prepisao lek "Nakom" koji joj mnogo pomaže i ublažuje simptome. Taj lek ne mogu da nađem u Srbiji. Sve vreme se dovijamo da ga nabavimo, prvo su mi ljudi dostavljali iz Nemačke i Francuske, a već četiri godine nam stiže iz Slovenije. Sve je bilo u redu do 15. juna kada su nam lekovi ostali zarobljeni u Beogradu na Carini. Možda kršimo pravila, ali život i zdravlje je u pitanju, jer mi supruga bez tog leka samo leži, trpi bolove, a ne može ni da zine da bi pojela nešto- ispričao je Božo za Rinu. 

Informer

Ilustracija

On dodaje da bi iskreno zamolio zaposlene u Carini da obrate pažnju na njega i veliki probolem kroz koji prolazi, kao i da je siguran da bi i oni za one koje vole učinili sve da ih spasu. 

- Nadam se samo da će me razumeti i dozvoliti da podignem lekove za suprugu. Ona je bez lekova vrlo loše i plašim se najgoreg- žali se Božo. 

Parkinsonova bolest je bolest poremećaja pokreta, nazvana po lekaru iz Londona Džejmsu Parkinsonu, koji je 1817. godine prvi opisao simptome bolesti.

Tri su glavna simptoma Parkinsonove bolesti: drhtanje, ukočenost mišića ruku, nogu i vrata i usporni pokreti. Često je prisutna depresija, poremećaj sna i fizioloških potreba.