Društvo
Ko bi odoleo! Lepa Šejla sa Kanara zbog ovoga oduševljena Šumadijom
Dok su iza brda grmele trube u Guči, u Borču se krčkao gulaš! Ove godine je čak tri puta više prijavljenih ekipa otkriva na, Katarina Stanojev iz Organizacionog odbora "Gulašijade"
Od kotlića, mnogoljudnih ekipa, radoznalih posetilaca jedva se moglo proći.
Pažnju nam je odmah privukla tamnoputa lepotica Šejla sa Kanarskih ostrva. Sa prijateljima se provodi u Šumadiji.
- Ovde je fantastično! Zato ću da ostanem još koji dan u Šumadiji! Kad se vratim kući svakako ću o ovome da pričam, a dogodine ću doći i da kuvam - otkriva nam svoje namere dok se domaćini utrkuju da joj ponude svoje specijalitete.
U timu raspevanih kulinara iz Šumadije i jedan Kinez ali, vele, dovoljno dugo u Srbiji da mogu da mu povere varjaču.
Za dobar gulaš potrebno je meso vrhunskog kvaliteta, isto važi i za povrće i začine.
Svaki majstor gulaša tvrdi da baš on poznaje čarobni sastojak koji od njegove porcije pravi magiju.
Kuvare obilazi i merka sadržaj kotlića poznati TV kuvar Saša Mišić, promoter manifestacije i predsednik žirija.
Ekipe raznolike, kuvaju i stari i mladi.
Najmlađi kuvar bio je David Mijailović (13) koji tvrdi da zna pravi recept.
- Volim da kuvam oduvek, posebno gulaš. Tajna je svakako u receptu. Kvalitetno meso, povrće, začini i najvažnije... čisto i dobro srce. Jednostavno ljubav- otkriva svoj čarobni sastojak trinaestogodišnji David.
Svi raspoloženi i uvereni da se u njihovom kotliću nalazi najukusniji...
A predsednik žirija Mišić, reče nam u poverenju, da nije u tome suština Boračke gulašijade.
- Družite se ljudi, kuvajte zajedno, obedujte zajedno! Prijateljstvo i ljubav su poenta pobedničkog gulaša- porućio je legendarni vitez kutlače...