23.10.2024.

16:28

Foto: Foto: RINA/GTO Kragujevac

Društvo

Nova atrakcija u Kragujevcu! Šta se gradi oko srcolikog jezera?

Na ulasku u grad iz pravca Batočine, smešteno je jezero Bubanj. Nastalo je na prostoru bivše ciglane 70-ih godina prošlog veka, od nekoliko bara, koje su vremenom rasle, sve dok se nisu spojile, nekako u obliku srca. 

Prostire se na oko 3, 5 hektara, a u proseku dubina dostiže oko 100 od 150 centimetara. U neposrednoj blizini je i sporstka hala Jezero, a turistički poslenici već nekoliko meseci pripremaju rešenje da od srcolikog jezera naprave turistički kulturno-sportski rekreativni centar.

Nedavno je Turistička organizacija Kragujevca raspisala tender za izgradnju prve faze, koja podrazumeva izgradnju bine sa nadstrešnicom za kulturne manifestacije i tribine kapaciteta 450 mesta, postavljenih u vidu amfiteatra.

Informer

Prema ovom planu do sportske hale "Jezero" biće izgrađeni sportski tereni za mali fudbal, rukomet, tenis ili košarku, u skladu sa programom investitora, sa tribinama na obe strane koje će imati oko 1.000 mesta.

U blizini jezera biće izgrađena tribina sa 450 mesta u vidu amfiteatra, u čijem je centru bina sa nadstrešnicom. Tu će se održavati kulturne manifestacije – predstave, koncerti. 

Konkurs za ponude je otvoren do 18. novembra.