24.10.2024.

16:36

Foto: K. K.

Društvo

Ko šeta kuče, mora da čisti za njim! Evo kolike su kazne u Nišu!

Komunalni inspektori u civilu, u narednih mesec dana, obilaziće gradske parkove i kej kraj Nišave i proveravaće da li vlasnici čiste izmet za svojim ljubimcima.

Za početak će obaveštavati vlasnike ljubimaca sa odlukom, a ukoliko upozorenja ne urode plodom, moraće da plate kaznu od 10.000 dinara!

- Prvo ćemo razgovarati sa ljudima, i iskreno se nadam da nećemo morati da napišemo nijednu kaznu. Cilj nije da napunimo budžet, već da podignemo svest o odgovornom  vlasništvu nad ljubimcima, higijeni i obavezi ljudi, koji čuvaju pse, da svaku prljavštinu koju ostave za sobom moraju i da počiste - kaže za Informer zamenik predsednika opštine Medijana Marko Aleksovski.

Informer

Zamenik predsednika opštine Medijana Marko Aleksovski

On je istakao "da je dužnost svakog od nas da za sobom ostavlja javnu površinu onako kako je i zatekao".

- Ovo je samo jedna od akcija koju sprovodimo u odseku za komunalne poslove. Svakog meseca gledamo da skrenemo pažnju na neku od komunalnih tema kojima treba da se bavimo i da polako uvodimo red - rekao je Aleksovski. 

Iz opštine podsećaju da potencijalno zaraženi izmet koji ostaje u parkovima i na zelenim površinama sadrži viruse i bakterije koji mogu da loše utiču na ljude.