16.01.2022.

07:04

Foto: Informer.rs/Privatna Arhiva

Društvo

DA LI PREPOZNAJETE DEČAKA SA SLIKE?! Otac mu je usadio ljubav prema reci, a DANAS JE JEDAN OD HEROJA SRBIJE!

Ovaj čuveni alas do sada je spasio više od 30 života. Mnogi koji su pokušali samoubistvo skokom sa Pančevačkog mosta preživeli su zahvaljujući brzoj reakciji ovog alasa. 

Naravno, ako do sada niste pogodili, reč je o Renatu Grbiću čuvenom alasu sa Dunava. 

Informer

Većina ga zna jednostavno kao Renata. Neki ga zovu Spasilac. Do sada je izvukao više od 30 ljudi iz reka, uglavnom onih koji su život pokušali da okončaju skokom sa Pančevačnog mosta. Ali ko je Renato Grbic privatno? Osim što je čuveni alas, vlasnik restorana na obali Dunava i beogradski heroj iz senke.

Informer

Nedavno je Renato ugostio ekipu Informera i ispričao nam svoju životnu priču.

- Preko oko 25 godina bila je to ribarska kuća mog oca, drvena baraka "sklepana" od dasaka. Bilo je tu još nekoliko kućica zaljubljenika u prirodu. Ja sam naparavio prvi zidani objekat od 24 kvadrata zbog prijatelja, dece i porodice, pošto živimo na reci i od reke. 

Informer

Poreklom sa stare Karaburme odrastao je na Adi Huji. Kada je izgrađen kej, Renatov otac prešao je na drugu stranu reke i tada počinje priča o konobi, koja je najpre bila letnji vikend - beg za prijatelje. Supruga Goca bila je zadužena za spremanje hrane -  paprikaše, čorbe, somove i kečige u susamu.

Bonus video: