Društvo
Koliko košta slavska trpeza: Kilogram ribe oko 1.500 dinara, sitni kolači 1.000, a evo koliko košta pečenje
Jedan prodavac ribe na Kalenić pijaci, kazao je da za slave ljudi najčešće kupuju oslića, pastrmku, skušu i šarana.
U proseku kilogram ribe košta oko 1.500 dinara. Skuša košta 1.090 dinara, oslić 1.250, pastrmka 1.650, dok je šaran najskuplji - 2.290 dinara.
Ima dosta porudžbina, već se poručuje i za Svetog Nikolu, kazao je trgovac. Takođe je istakao da su najveće gužve kada krene post.
Prema njegovim rečima, u odnosu na prošlu godinu riba nije poskupela.
Što se pečenja tiče, za kilogram jagnjetine mora se izdvojiti oko 2.900 dinara, a za kilogram prasetine 2.400 dinara.
Sitni kolači na Kalenić pijaci se mogu kupiti za 1.000 dinara po kilogramu, dok su u nekim marketima paketi kolača jeftiniji - na sniženjima se mogu naći za 500-600 dinara.