10.11.2023.

13:36

Foto: Shutterstock, Uzmi racun.rs

Društvo

Oglasio se Siniša Mali povodom hapšenja zbog nagradne igre

- Kao što ste videli i Poreska uprava i svi nadležni organi su to identifikovali i ta će osoba biti na odgovarajući način i kažnjena. Građani Srbije moraju da razumeju novi sistem e-fiskalizacije i e-faktura, jer je kada je reč o softveru i IT-iju sistem dignut na visok nivo - rekao je on.

Dodao je da u sistemu e-fiskalizacije trenutno ima više od 225.000 prodajnih mesta, gde se u realnom vremenu vidi koji je fiskalni račun prošao kroz koju kasu u celoj Srbiji, te da je kroz sistem prošlo više od 107 miliona e-faktura.

- Ti sistemi su i zaštićeni i sposobni da vide i prepoznaju bilo kakve zloupotrebe, tako da građani Srbije sa jedne strane treba da budu potpuno bezbrižni kada je reč o sigurnosti ovih sistema, što je pokazao i ovaj primer, a sa druge strane neka to bude upozorenje svima koji pokušavaju da zloupotrebe jednu prelepu nagradnu igru - rekao je Mali.

Naveo je da je u pomenutom slučaju zapravo identifikovan račun koji je lažan te da će svaka zloupotreba biti identifikovana i kažnjena.