20.05.2024.

09:52

Foto: sites.google.com

Društvo

Za NATO su i srpske bebe bile vojni cilj! 25 godina od bombardovanja bolnice i porodilišta!

U ovom monstruoznom napadu poginula su tri pacijenta - Radoslav Novaković, Branka Bošković i Zora Brkić,  kao i bolnički čuvar.

Život je izgubilo i sedam gardista Vojske Jugoslavije - Aleksandar Bajin, Goran Verežan, Predrag Ignjatović, Branimir Krnjajić, Slaviša Miljković, Vojin Pejčinović i Dragan Tankosić.

I bebe bile na meti

Te noći i kolevke su bile meta. Stradalo je porodilište. Bolnička oznaka napadačima nije značila ništa. U napadu na bolnički kompleks ranjene su dve porodilje, tri bebe i veći broj medicinskog osoblja. Samo pukom srećom, nijedno novorođenče nije izgubilo tek započeti život.

Kao i svaki put do tada kada bi pogodili civilne ciljeve, NATO se pravdao da je u pitanju “nesrećni slučaj”. Prema saopštenju agresorske alijanse, napad bio usmeren na vojnu kasarnu u blizini bolnice, ali je raketa, usled kvara, skrenula sa linije vođenja.

Informer

 

Gađani i drugi delovi Beograda

Drugi put u dva dana gađano je skladište "Jugopetrola" u gusto naseljenom delu Beograda u Radničkoj ulici na Čukarici. Objekat je gađan sa četiri krstareće rakete. Poginulih i povređenih srećom nije bilo, ali je pričinjena velika materijalna šteta. 

U napadu na "Jugopetrol" znatna oštećenja pretrpela je i rezidencija švajcarske ambasade u naselju Senjak, u vreme dok se u zgradi održavao prijem povodom praznika Švajcarske.

Više gradova bilo na meti

Bombardovano je i "Naftagasovo" skladište u industrijskoj zoni Sombora. Sa 18 projektila gađan je repetitor na planini Cer. Pogođena je meteorološka stanica na Paliću, u blizini Subotice. Bombardovan je most na Starom Begeju, na međunarodnom putu Zrenjanin–Temišvar, kod Banatskog Dvora.

Te noći bombardovani su i Obrenovac, Bačka Palanka, Novi Sad, Bezdan.