28.10.2024.

18:33

Foto: minrzs.gov.rs

Društvo

Prostorije udruženja distrofičara Jablaničkog okruga obnovljene nakon dve decenije! Barošević: Odgovornost države ka svim građanima

Za ovu obnovu Ministarstvo za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije odvojilo je više od četiri miliona dinara.

Pomoćnica ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Biljana Barošević, izjavila je kako će ova investicija omogućiti nesmetani rad udruženja u narednom periodu u cilju pružanja podrške osobama sa invaliditetom, kao i njihovim porodicama.

- Na ovaj način se pokazuje odgovornost države ka svim građanima. Tolike godine su čekali da dobiju moderno opremljene i rekonstruisane prostorije kako bi obavljali programske aktivnosti. Ono što jeste prioritet Ministarstva za rad jeste ta da ćemo u narednom periodu organizovati ove i slične projekte. Članovi udruženja su apsolutni prioritet, ne samo udruženja distrofičara Jablaničkog okruga, već svih 500 lokalnih udruženja u sastavu naših saveza - rekla je Barošević.

Ona je takođe istakla da je jedan od najznačajnijih rezultata Ministarstva rada u prethodnom periodu je svakako što je sportsko-rekreativni centar Dubočica posle 39. godina postao dostupan osobama sa invaliditetom.

Zahvaljujem se naravno predsedniku Aleksandru Vučiću što vodi računa o osobama sa invaliditetom, ovo je dokaz da smo ispunili sve što su građani tražili - rekla je Barošević.

Sekretar udruženja distrofičara, Dragana Petrović, ističe da im je ova pomoć države izuzetno značajna.

- Ova adaptacija prostora nam puno znači za rad i funkcionisanje naših programskih aktivnosti -rekla je Petrović.

Predsednik saveza distrofičara Srbije, Dušan Trojanović smatra da će obnova ovog prostora  značajno uticati na život osoba sa neuro-mišićnim bolestima.

- Aktivnosti koje se odvijaju u ovom prostoru obuhvataju ne samo socijalnu podršku već i rehabilitaciju, podršku u obrazovanju i zapošljavanju - rekao je Trojanović.

Ovo udruženje je rezultat dobre saradnje lokalne samouprave i resornog ministarstva, jer je iz budžeta grada Leskovca za oblast socijalne zaštite izdvojeno je više od pola miliona dinara samo u ovoj godini!

Sredstva su dobijena na stalnom otvorenom konkursu "Srbija bez barijera".