28.01.2015.

08:51

Foto:

Džet set

SALE U GRAND PROBLEMU Našli mu keš u fioci i duple "knjige"


Poreski inspektori na osnovu ovoga, ali i zaplenjene poslovne evidencije, sumnjaju da je "nekrunisani kralj srpske estrade" vodio duplo knjigovodstvo, veliki deo honorara pevačima isplaćivao u kešu i tako izbegao plaćanje milionskog poreza.

Popović je juče u centrali Poreske uprave u Beogradu prisustvovao otvaranju dokumentacije koja mu je oduzeta.

Menadžeri su mu najveći problem
Za Popovića je najveći problem dokumentacija pronađena kod njegovih menadžera. Podaci iz tih papira se ne poklapaju sa zvaničnim poslovanjem

- Prilikom upada inspektora u kancelarije "Granda" Saši je oduzet tablet, a sa njegovog računara i USB-a presnimljeni su svi podaci koji mogu poslužiti kao dokaz u istrazi. Pronašli su mu i preko 20.000 evra u fioci koja je bila zaključana i otvorena je na zahtev inspektora... - prenosi naš sagovornik, jedan od menadžera "Grand produkcije".

Inače, poreznici su pregledali i kancelariju Lepe Brene, koju koristi i Popovićev zamenik Saša Žika Jakšić. I iz nje su odneta dva računara.

Svi obavešteni sagovornici s kojima smo razgovarali kažu da je za Saleta Popovića najveći problem dokumentacija pronađena kod njegovih menadžera. Podaci iz tih "papira" se, naime, ne poklapaju sa zvaničnim stanjem poslovanja "Grand produkcije".

Čola: Ceo život plaćam porez

Informer

- Inspektori su oduzeli i kompjuter sa softverom za knjigovodstvo, a našli su po fiokama i papire koji su nezvanično vođeni. Takođe, imali su uvid i u internu evidenciju nekoliko "Grandovih" menadžera, koja se značajno razlikuje od zvanične evidencije, na osnovu koje se plaćao porez državi - prenosi naš izvor.

Saša Popović, koji je juče skoro ceo dan proveo u Poreskoj upravi, obratio se novinarima tokom "pauze za ručak". On je samo kratko rekao da nema nikakvih razloga da se plaši.

- Sa poreskim inspektorima pregledam dokumentaciju, zajedno radimo na utvrđivanju činjenica. Sve je u redu, poreznici su veoma korektni i ljubazni... Čak smo bili i u kantini da jedemo i dobro smo se najeli - rekao je direktor "Grand produkcije" novinarima.
 

 

Neka smanje porez, pa se neće krasti

Informer

 

Tagovi: