05.01.2018.

12:08

Foto:

Džet set

BORA DRLJAČA JE SUVIŠE ČETNIK DA BI PEVAO U PULI! Otkazan nastup srpskog pevača za pravoslavnu Novu godinu!

Pošto je objavljeno da je Grad Pula pokrovitelj dočeka, u saopštenju je navedeno da se Grad Pula ograđuje od nastupa Drljače jer je organizator najavljenog dočeka Zajednica Srba u Istri, a Dom hrvatskih branitelja nije u ingerenciji Grada već Ministarstva odbrane Hrvatske, prenosi Hina.

Agencija navodi da je Drljača "javnosti poznat po pročetničkom stavu i srpskom nacionalizmu", a da je vest o njegovom nastupu "izazvala burne reakcije na društvenim mrežama".

Pulski gradonačelnik Boris Miletić kontaktirao je predsednika Zajednice Srba u Istri Miomira Jeremića, koji je odustao od nastupa Drljače.

- Grad Pula, poznat u Hrvatskoj, ali i širom Europe kao grad liberalnih vrednosti i uspešne multikulturalnosti, ograđuje se od svake vrste nacionalne isključivosti i verske netrpeljivosti koja unosi razdor i nemir među stanovništvo. U skladu s time ne podržava ni gostovanje muzičkog izvođača Bore Drljače, koji u svojim pesmama i izjavama iznosi stavove neprimerene evropskim vrednostima tolerancije i međusobnog poštovanja - naveo je Miletić u saopštenju.

Tagovi: