Autor: Informer.rs

16.10.2019.

08:05

Foto:

Džet set

DVANAEST GODINA OD SMRTI TOŠETA PROESKOG! Na današnji dan poginuo je pevač ANĐEOSKOG GLASA!

Džip u kome je bio pevač podleteo je pod šleper, i iz smrskanog automobila izvađeno je telo mladića pred kojim je bila sjajna karijera i život. Imao je samo 26 godina.

Njegovi roditelji Nikola i Domenika ni danas ne mogu da se pomire sa gubitkom sina, njegova sestra Dora i danas plače za bratom, a ne zaboravljaju ga ni fanovi, kolege…

Na njegov grob na Gumenju nedaleko od rodnog Kruševa i dalje dolazi na hiljade fanova, crkva koju je počeo da gradi je nedovršena, a spomen-park do pola urađen iako je trebalo da bude otvoren 2012.

Pevač anđeoskog glasa, kako su ga zvali za života, ipak je nastavio da „živi“ kroz svoje pesme i muziku koju je neumorno stvarao do poslednjeg trena.

Todor Toše Proseki rođen je 25. januara. 1981. u Prilepu. Još kao dete pokazivao izuzetan talenat za muziku, pobeđivao na dečjim festivalima i već tada je bilo jasno da je rođena nova zvezda.
 

U Srbiji se za Tošeta čulo 2000. godine i nasmejanog momka sjajnog glasa svi su odmah zavoleli. Njegov uzlet bio je nezaustavljiv i vrlo brzo „pokorio“ je Balkan. Ostalo je upamćeno kako je klečao pred publikom u krcatoj Areni, jer kako je tada govorio „publici duguje sve“. Voleli su ga fanovi, kolege, obični ljudi za koje je uvek imao lepu reč, pomagao je bez reči, uvek nasmejan i bez trunke uobraženosti uprkos ogromnoj popularnosti. Predstavljao je Makedoniju na Evrosongu sa pesmom „Life“ 2004.

Njegove pesme su govorile za njega, pa nije voleo, niti imao potrebu da eksponira privatan život. Tek na njegovoj sahrani se saznalo da je godinama bio u vezi sa rukometašicom Adrijanom Budimir.

Džipom, u kom je poginuo Toše, upravljao je njegov prijatelj Georgije Georgijevski, za koga će se posle višegodišnjeg veštačenja i sudskog postupka, pokazati da je na trenutak zaspao za volanom što je dovelo do kobnog sudara. Na zadnjem sedištu spavala je menadžerka Ljiljana Petrović koja je prošla samo sa ogrebotinama. Nakon smrti mladog pevača, ona se potpuno povukla iz javnosti i posvetila se uzgoju lavande u okolini Niša gde i danas živi.

Tagovi: