06.02.2020.

19:40

Foto:

Džet set

ZA TEBE SLOBODA ZNAČI GOLOTINJA? Saudijska tinejdžerka objavila sliku u bikiniju, a onda su počeli da "bacaju kamenice" na nju! (FOTO)

Rahaf Mohamed al Kunun odgovorila je na izazov na Tviteru da postavi fotografiju najveće promene svog izgleda. Ona je postavila svoju fotografiju u nikabu dok je još živela u Saudijskoj Arabiji, a pored nje noviju sliku na kojoj pozira u bikiniju.

- Ovo je najveća promena u mom životu. Od primoranosti da nosim crni čaršaf i da me muškarci kontrolišu, do slobodne žene - ocenila je ona transformaciju.

Mnogi korisnici su u komentarima hvalili njenu "neverovatnu hrabrist" i poručili joj da "izgleda prelepo".

Međutim, brzo se našla na udaru saudijskih kritičara koji su je napali da pozira "gola".

- Stvarno žalim osobe poput tebe. Saudijske žene su srećne. Voze, idu u tržne centre, a sada mogu i da putuju same. Naš prorok Muhamed je rekao da su žene i muškarci jednaki - napisao joj je jedan korisnik.

- Sa tvoje tačke gledišta sloboda znači golotinja? - pitao je drugi.

Tinejdžerka je privukla globalnu pažnju svojim tvitovanjem iz hotela u Bangkogu u kome je bila nakon što je napustila porodicu i pre nego što je Kanada prihvatila njen zahtev za azil.

Ona je rekla da je bila žrtva psihičkog i fizičkog nasilja u ultrakonzervativnom kraljevstvu. Grupe za zaštitu ljudskih prava rekle su da je nakon bega morala da se odrekne islama kako ne bi bila gonjena u Saudijskoj Arabiji.

Tagovi: