23.04.2020.

06:55

Foto:

Džet set

ELENA JE SA MUŽEM OTIŠLA NA KRSTARENJE 25 dana kasnije, pokušali su da se usidre i SAZNALI JEZIVU ISTINU

Elena Manigeti iz Lombardije i Rajan Ozborn iz Mančestera napustili su Kanarska ostrva krajem februara kako bi otplovili do ostrva Sent Vinsent.

Par je rekao svojim porodicama da, dok su na putu, ne žele da primaju nikakve loše vesti. Međutim, kada su se približavali Karibima, rečeno im je da su mnoga ostrva zatvorila svoje granice kako bi zaštitili svoje stanovništvo od virusa Covid-19.
- Prvo smo pokušali da pristanemo na jednu od francuskih teritorija na Karibima, ali kada smo stigli otkrili smo da su sve granice zatvorene, i da se ostrva  zatvaraju. Čak smo u tom trenutku i pretpostavili da se radi o preventivnoj meri zbog velike sezone. Mislili smo da ostrva ne žele da rizikuju da nekoliko turista zaraze lokalno stanovništvo - rekao je Rajan.

Kad su konačno uspostavili kontakt sa spoljnim svetom, Elena je otkrila je uticaj koji Covid-19 imao na njen rodni grad u Italiji. Rekla je da je njena porodica na sigurnom, pošto je provela šest nedelja u karantinu, iako su ljudi koje je poznavala godinama postali žrtva virusa.

Par, koji se trenutno nalazi u Bekuiji u Saint Vincentu, trenutno nije u mogućnosti da nastavi putovanje jer nigde nisu otvorene granice.

- U sendviču smo između sezone uragana i virusa - rekli su.