07.05.2020.

11:10

Foto:

Džet set

10 GODINA U OVOM SELU RAĐALE SU SE SAMO DEVOJČICE! Niko nije znao o čemu je reč, nazivali su ga jezivim, a sada se desilo NEŠTO RAVNO ČUDU

Malo mesto u Poljskoj, koje ima samo 300 stanovnika, dospelo je u sve svetske medije prošle godine kada je predsednik ponudio nagradu paru koji dobije sina.

Sada, 10 meseci kasnije, selo je konačno dobilo Barteka, bebu dečaka i svi su oduševljeni.
- Ovo su divne vesti, posebno jer se dešavaju u vreme borbe sa koronavirusom - rekao je oduševljeno predsednik opštine Rajmun Friško.

Informer

Ana MIlek


Ponosna mama Ana Milek rekla je lokalnim medijima da je 2. maja doživela dva čuda: rodila je sina, a onda imala operaciju koja joj je spasila život.
- Operacija me je vratila u život i učinila da doživimo duplo čudo. Bartek nije samo dečak, on je dečak iz našeg sela. Zahteva mnogo pažnje, kao i svako novorođenče - rekla je ona.
Ovo selo je izazvalo pažnju kada je u poljskim medijima objavljeno da se u njemu rađaju samo devojčice, i kada su na takmičenje poslali ceo tim vatrogasaca sastavljen od devojčica.

Informer

 


Zvali su ga jezivim i abnomalnim, a sa svih strana su stizali saveti kako da se rađaju muška deca, pa je tako jedan doktor ženama savetovao da drže dijetu u kojoj bi unosile mnogo kalcijuma, dok su drugi predlagali merenje temperature u različitim intervalima.

Sada je ponosni otac  Gregor, koji već ima jednu ćerku sa Anom, nazvan lokalnim herojem, a predsednik je rekao da njegova ponuda za nagradu i dalje važi.