Autor: Informer.rs

16.06.2020.

18:34

Foto:

Džet set

POSLEDNJI SNIMAK PREMINULOG DOBRIVOJA TOPALOVIĆA! Sa setom u glasu pričao je o svom ŽIVOTU, a jedna rečenica NAJEŽILA JE SVE - prizvao je KRAJ?! (VIDEO)

Legendarni pevač Dobrivoje Topalović preminuo je danas u 75. godini, od karcinoma.

Dobrivoje se poslednji put pojavio na RTS kanalu, u decembru 2019. godine, kada je pričao o svojom životu.

PREMINUO KUM MIROSLAVA ILIĆA! Dobrivoje je pred smrt rešio da se DISTANCIRA OD SVIH! Pevač NEUTEŠAN - otkrio o poslednjim danima života Topalovića

- Živim u rodnom selu Preljini, a zimu provodim u Beogradu. Živim sa suprugom, a najviše vremena provodim sa unukom Radovanom. Pevačku karijeru polako privodim kraju pa izbegavam koncerte i nastupe na televizijama. Trudim se da se što više odmaram u krugu porodice i održavam imanje, kosim travu - kaže Dobrivoje.

O počecima svoje karijere, Topalović je govorio sa setom u glasu.

- Čovek kada je mlad sve mu je lepo. Karijeru sam počeo sada već davne 1969. godine. Bilo mi je veoma teško, jer tada nije bilo mnogo medija, i nisam imao priliku da se pojavim negde gde bi me publika zapazila. Kada sam snimio prvu ploču, morao sam stalno sa sobom da je nosim u džepu da bih dokazao svima da je imam. Tada nije bilo reklama i niko nije znao za mene. Tek posle deset godina karijere i nastupa uspeo sam da se pojavim na radio Beogradu, to je u to vreme bila velika stvar i prilika da šira javnost sazna za mene. Dobro je što danas ima toliko emisija za mlade. Ali njima je danas teže nego nama jer moraju da plate pesme i muziku. U moje vreme to je sve bilo regulisano u okviru kuće za koju izdajete album, i onda se svi naplate od prodaje ploča. Sada je potpuno drugačija situacija. Čini mi se da sam sada mlad i da sam na početku karijere da bih odustao od svega toga i nikada ne bih postao pevač - rekao je on.

Na selu je provodio penzionerske dane.

- Ipak sam po prirodi optimista, mora biti bolje, jednom će se točak okrenuti na našu stranu. Nismo mi toliko proklet narod da nam ovako bude non-stop. Nažalost mislim da bolji život ovde neće doći još dugo, dugo. Žao mi je samo ove mlade generacije danas, jer oni su ostali bez budućnosti. Ipak i pored svega, ne treba se predavati, treba se boriti. Savetujem mladima da krenu da se bave sportom ili neka se učlane u kulturno umetničko društvo. Važno je da se sklone sa ulice. Kroz rad i angažovanje u te dve oblasti doći će polako i sve ono što traže i o čemu maštaju - govorio je Dobrivoje.

TRI MESECA JE BOLOVAO, A OVO MU JE BILA POSLEDNJA ŽELJA! Bratanac Dobrivoja Topalovića otkrio kakvu je sudbinu doživeo legendarni pevač

- Ja sam možda negde, 1958. sećam se da smo dobili struju, u mom selu, tad sam ja kupio jedan radio, uključio sam ga i prvo što sam čuo bilo je narodno kolo. Ja sam mislio da tad niko srećniji od mene nije bio.