17.06.2020.

21:59

Foto:

Džet set

ŠOK! PREMINUO POZNATI DOMAĆI REDITELJ! Napustio nas prerano, OGROMNA TUGA!

"Napustio nas je u 33. godini Igor Vuk Torbica, pozorišni reditelj. Rođen u Drvaru, odrastao u Rovinju, školovao se i živeo i radio u Beogradu, kao i u mnogim najznačajnijim pozorištima širom regiona. U gradu koji je voleo i odabrao, napravio je neke od svojih najboljih predstava, kao i u Zagrebu, Ljubljani, Novom Sadu, Rijeci, Somboru, Bitolju", navodi se u saopštenju porodice i prijatelja reditelja.

ŠTA GA JE NAVELO NA TAJ UŽASAN POTEZ?! Pronađeno OPROŠTAJNO PISMO, novi detalji SMRTI POZNATOG REDITELJA!

Od darovitog autora se preko duštvnih mreža opraštaju njegove kolege.

"Ko god ovo čitao, neka zna da saosećamo i da smo mnogi mnogo izgubili. Vuče, sećati ćemo te se", jedan je od komentara.

Igor Vuk Torbica je rođen u Drvaru (Bosna i Hercegovina), detinjstvo je proveo u Rovinju, u Puli (oba grada su u Hrvatskoj) završio je Srednju školu za primjenjenu umjetnost i dizajn, a režiju je diplomirao 2013. godine na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu (Srbija) u klasi profesorke Alise Stojanović.

Jedna od prvih režija bila mu je "Pokojnik" nakon čega nastaljva da niže uspehe. Za "Razbijeni krčag" u JDP pozorištu dobio je pet nagrada na Danima komedije u Jagodini, tri plus jednu pohvalu na Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci, tri nagrade na danima satire u Zagrebu. Igor Vuk Torbica je zatim režirao "Ožalošćenu porodicu" u Kranju, "Don Žuana" u Zrenjaninu, Hinkemana u Zagrebačkom kazalištu mladih (najbolja predstava Jugoslovenskog pozorišnog festivala "Bez prevoda" u Užicu, Nagrada "Ardalion" za režiju, najbolja predstava na Gavelinim večerima u Zagrebu, nagrada za režiju...), Priče iz bečke šume u zagrebačkom pozorištu "Gavela".