05.08.2020.

19:48

Foto:

Džet set

NAPISALA JE VIŠE OD 70 KNJIGA, UPOZNALA BITLSE I ELIZABET TEJLOR! Svi znaju da je bila veliki BORAC, a evo kakva je majka bila ISIDORA BJELICA!

Biografija beleži da je Isidora rođena Sarajka koja je u Beogradu diplomirala i magistrirala dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti.

TUGA! PREMINULA ISIDORA BJELICA! Književnica se DUGO BORILA SA OPAKOM BOLEŠĆU - Izgubila je BITKU!

Kosmopolitski duh i kreativnost nasleđena od oca učinili su da Isidora postane jedna od omiljenih javnih ličnosti čitavog regiona. Napisala je i objavila 79 knjiga, nekoliko pozorišnih komada i radio drama.

Multitalentovana umetnica oprobala se i u režiranju, a film Dorćol-Menhetn i predstava Sarajka u Beogradu pobrali su simpatije gledalaca. Kada je u pitanju Isidora Bjelica, njena biografija obuhvata i višegodišnje pisanje kolumni za domaće časopise.

Isidora Bjelica se veoma uspešno bavi i kreiranjem šešira, koji su njen zaštitni znak. Autentičan stajling u potpunosti oslikava njene osobine – ona je samosvesna, kreativna i autentična.

Još u detinjstvu, Isidora je imala prilike da upozna neke od najznačajnijih i najneobičnijih ljudi današnjice. To je imalo ključnu ulogu u formiranju njenog životnog stila. Zahvaljujući ocu, cenjenom novinaru koji se kretao u krugu intelektualaca, upoznala je Bitlse, Huana Miroa, Elizabet Tejlor… Poseban utisak na nju je ostavio susret sa Lejdi Di.

Ljubav prema putovanjima odvela ju je u najudaljenije delove sveta, a svoje utiske pretočila je u uzbudljive putopise. Većina Isidorinih knjiga zasniva se na ljubavnim zapletima, a neke od njih imaju istorijsku osnovu. Pored ostalog, Isidora je pisala o tajnom životu slavnih Srpkinja, poznatim medijskim imenima sa naših prostora, kao i o predrasudama koje postoje o muško-ženskim odnosima.

Ekstremno liberalna mama

Iz braka sa svojim nekadašnjim profesorom, dramaturgom Nebojšom Pajkićem, Isidora ima ćerku i sina. Lav Grigorije i Vila Evanđelina sticajem okolnosti odrasli su pre vremena i mnogo pre svojih vršnjaka. Majčina bolest ih je na jedan poseban način ojačala, tako da su oni danas uspešni mladi ljudi.

Isidorina želja je da joj deca budu slobodna i da žive ono što oni žele, a ne tuđe iluzije i zanose.

A post shared by Isidora Bjelica (@isidorabjelicapajkic) on Feb 21, 2020 at 8:16am PST