05.08.2020.

19:55

Foto:

Džet set

"DOKLE GOD NEMAM METASTAZU NA CENTRU ZA HUMOR, ZA MENE IMA NADE..." Evo kako je Isidora Bjelica govorila o svojoj BOLESTI!

- Već neko vreme zdravstveno stanje Isidore Bjelice daleko je stabilnije, a ona često i danas u svojim statusima piše misli koje su joj i te kako pomogle u izlečenju - preneli su mediji nedavno.

Informer

Opaka bolest sa kojom bori već godinama, naučila je našu poznatu spisateljicu, Isidoru Bjelicu da život posmatra nekim sasvim drugim očima, i iz nekog ugla, iz kog do tada nije gledala na stvari, što je i sama u nekoliko navrata priznala.

- Imam kancer jajnika koji se širi kao požar. Danas mogu da budem u remisiji, a za dva meseca na samrti. U borbi s rakom nema pravila. Zato sam tragala za lekom u 12 zemalja - pričala je Isidora svojevremeno, kada su joj se tek bile pojavile metastaze, ali je uvek ostajala pozitivna i sa dovoljno volje za životom.

Informer

- Dokle god nemam metastazu na centru za humor, za mene ima nade. Ali bilo je tako teških dana da nisam mogla ni da se smejem ni da plačem. Kad čoveku bolest pojede humor, znači da je u opasnoj zoni - rekla je tada ona.

Zahvaljujući kombinaciji hemioterapije, biološke i imunoterapije 2017. godine uspela je da pobedi sve metastaze. Jedna od čudesnih vesti tada bila je ta da od 70 metastaza više nije imala ni jednu aktivnu, mada je put do toga bio put kroz pakao, kako je objasnila.

VELIKA ODLUKA PORODICE! Nakon TRAGIČNE SMRTI Rajka Dujmića, odlučili da DONIRAJU NJEGOVE ORGANE

 

Tražila je snagu u porodici, čitaocima, a na kraju shvatila jedno: čovek je sam sa tim užasom u sebi i ne može se nigde sakriti, osim u poneki san u kom na tren zaboravi da je bolestan. Ali nije dozvoljeno odustati jer ste onda gotovi. I nikad i nije odustala.