08.08.2020.

09:00 >> 23:55

Foto:

Džet set

KUMA ISIDORE BJELICE ne može da se pomiri sa SMRĆU knjževnice: ONA JE BILA DRUGA POLOVINA MOJE DUŠE, NAPISAĆU ROMAN O NAMA DVEMA!

Isidorina kuma, književnica Vesna Radusinović sa setom se prisetila njihovog prijateljstva.
 

DAN PRED SAHRANU, OGLASIO SE LAV PAJKIĆ...otkrio ovaj detalj o ISPRAĆAJU NJEGOVE MAJKE NA VEČNI POČINAK!

Informer

ĆERKA ISIDORE BJELICE DRUGAČIJA OD SVOJIH VRŠNJAKA! Vila je skoro napunila 18 godina, retko se pojavljuje u javnosti, a ovo niste sigurno znali o njoj!

- Isidora je bila i biće deo mog bića. Proživele smo ceo jedan život u našem vlastitom univerzumu, u kojem su se spajale i preplitale ljubav, svađe, smeh, tajne i prepirke... Zajedno smo kuvale, pričale o životu, deci i prolaznosti, ali baš nikada ne o smrti ni kraju. Isi nije umrla. Otišla je na jedno od svojih beskrajnih putovanja i verujem da će i odatle uspeti da mi se javi - kaže Vesna, i otkriva da će napisati roman o svojoj pokojnoj kumi:

- Nas dve i naše turbulentne sudbine dobra su priča za roman. Ne znam zašto je baš meni pripalo da ga ispišem, ali znam da hoću. O njoj, za nju... i za sve vas koji ste je voleli.

Radusinovićeva je evocirala uspomene na svoj prvi susret sa Bjelicom.

- U moj, Marićev i Vedranov život ju je unela snaga i raskoš njenog blistavog talenta. Moram priznati da Isidorinu ekscentričnost, o kojoj svi rado i često govore, ja uopšte nisam primećivala. Za mene je ona bila sudbinska prijateljica, odraz u ogledalu i druga polovina duše - priča književnica, i dodaje:

- Ljudi su mislili da smo jake, nepobedive, moćne i hrabre žene koje nikada ne plaču. Niko nije znao istinu. Ono što nas je najjače zbližilo bila je jedna duboka i iskrena potreba da budemo voljene, kao i njena dečja nesigurnost upakovana u genijalan um i moja beskrajna empatija. Obe smo sve plaćale srcem.