Autor: Informer.rs

08.08.2020.

11:50 >> 12:27

Foto:

Džet set

(FOTO/VIDEO) KOMEMORACIJA ISIDORI BJELICI Porodica, prijatelji i kolege se OPROSTILI od književnice - Sin Lav PLAČE, otac NEUTEŠAN!

Prvi je na komemoraciju stigao Isidorin otac Dimitrije Bjelica, koji je bio vidno skrhan i potresen.

Informer

U salu je ušao pognute glave u pratnji prijatelja. Pristigli su prijatelji i plačući pozdravili Lava Pajkića.

Informer

Informer

Informer

Informer

Poslednje zbogom Isidori uputila je doktorka Dragana Papić Grujić njena dugogodišnja prijateljica, kao i Dušica Marković.

Informer

Informer

 - Bila je najveći intelektualac na ovim prostorima koji sam ja poznavala. Nestvarno je kako je o svakoj mogućoj temi o kojoj smo mi razgovarale, uvek znala više od nas svih -  rekla je doktorka Dragana.

Isidorin sin Lav Pajkić nem je od tuge i bola i ne može da podigne glavu, a ista situacija je i kod njenog supruga Nebojše Pajkića.

Isidora je u Sarajevu 1967. godine gde je i završila gimnaziju, a zatim je diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Svoju prvu knjigu "Prvi probuđeni" objavila je u ediciji "Pegaz" još sa 18 godina i dugo vremena je bila najmlađi član UKS-a.

Informer

Bjelica je objavila preko šezdeset knjiga, pedeset pod svojim imenom, a petnaest pod pseudonimom posvećenih različitim generacijama.

Autor je i više pozorišnih komada i radio drama. Kao pozorišni pisac i reditelj najveći uspeh doživela je sa dramom "Sarajka u Beogradu".

Isidora Bjelica je i autor nagrađivanih radio-drama, od kojih je najveći uspeh doživela drama o Isidori Sekulić. 

Iza sebe je ostavila supruga Nebojšu Pajkića i decu Lava Grigorija i Vilu Evangelinu. 

Komemoracija književnici Isidori Bjelici, biće održana u subotu, 8. avgusta u 12 časova u maloj sali "Sava centra". 

Isidora Bjelica biće sahranjena u subotu u 16 časova u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju, saopštio je njen sin Lav Pajkić.