24.09.2020.

13:14

Foto:

Džet set

POZNATI PEVAČ I KOMPOZITOR MIŠA MARKOVIĆ PREMINUO U 71. GODINI! Autor je HITOVA koje svi znamo, prodao je više od MILION ploča i učestvovao je na mnogim festivalima!

Kompozitor i pevač Miša Marković preminuo je pre dva dana u 71. godini života.

Informer

Printscreen You Tube

Miša je radio sa velikim imenina domaće estrade, te je autor mnogih hitova koje i dan-danas pevamo, a neki od njih su: "Recite mu da ga volim", "Ruzmarin", "Kunem ti se životom", "Srce je moje violina" i mnogih drugih koje su otpevali narodni pevači, a sarađivao je sa Lepom Brenom, Lepom Lukić, Tomom Zdravkovićem i mnogim grudim pevačica koji su obeležili taj period.

Muzičku karijeru započeo je kao pevač 1972. godine kada se pojavio na Omladinskom festivalu u Subotici. U periodu između 1971. i 1982. godine snimio je oko 47 ploča, sarađivao je sa najpriznatijim kompozitorima tog vremena, među kojima su bili: Arsen Dedić, Nikica Kalođera, Aca Korać, Đorđe Novković, Kornelije Kovač, Kemal Monteno, Boris Bizetić...

Informer

Prodao je više od milion ploča i učestvovao na mnogim festivalima kao što su: Beogradsko proleće, Hit leta, Mesam, Hit parada. Pesme koje je pevao bile su u vrhu svih top lista tadašnje Jugoslavije.

DEVOJČICU JE OTAC 12 GODINA DRŽAO VEZANU ZA STOLICU! Bila je NEMA, NOSILA JE PELENE I SKAKUTALA POPUT ZECA! OVO JE NAJJEZIVIJI SLUČAJ ZLOSTAVLJANJA! (VIDEO)

Mišin dugogodišnji saradnik i prijatelj Miroljub Aranđelović Kemiš je u sredu uveče objavio oproštajnu poruku na svom zvaničnom Fejsbuk nalogu, a to je uradila i njegova supruga Zorica Brunclik.

- Hvala ti za sve što si učinio za muziku i sve nas. Neka ti je večna slava - poručili su Zorica i Kemiš.