13.10.2020.

10:36

Foto:

Džet set

PORODICI IZ STARAČKOG DOMA JAVILI DA JE DEKA UMRO I POSLALI TELO U ZATVORENOM KOVČEGU! Istinu su saznali NEDELJU DANA POSLE SAHRANE!

U malenom sibirskom selu Šabanovo, koje se nalazi oko 3.000 kilometara istočno od Moskve, starac koji je bio korisnik usluga staračkog doma, proglašen je mrtvim. Uzrok njegove smrti bio je koronavirus a porodica je telo preminulog deke dobila u zatvorenom kovčegu, nakon čega ga je sahranila.

Šok nastaje nedelju dana kasnije.

Iz staračkog doma telefonom su pozvali porodicu preminulog deke i obavestili ih da je njihov deka zapravo živ i da su sahranili pogrešnog čoveka.

Informer

Kako je rekao Saveli Sarbadakov, direktor staračkog doma, dva starca su bila zaražena koronom a došlo je do zbrke jer su im pomešali identitete.

"U avgustu ove godine, dva muškarca starosti 80 i 71 godine hospitalizovani su jer su bili pozitivni na korona virus" navodi se u izveštaju istražnog komiteta.

"Jedan od njih je preminuo na intenzivnoj nezi. Rođaci muškarca koji ima 71 godinu obavešteni su kako je on preminuo i dobili su telo u zatvorenom kovčegu. Posle nedelju dana ispostavilo se da je preminuo zapravo deka star 80 godina te da je porodica koja je dobila telo, sahranila pogrešnog muškarca" stoji u izveštaju.

Unuka preživelog deke odlučna je da tuži starački dom i traži kompenzaciju za materijalne troškove kao i pretrpljeni stres dodajući da su vlasti njenog deku tretirale kao "nameštaj".

Šabanovo se nalazi u oblasti Kemerovo, poznatoj kao jedna od najbitnijih indsustrijskih regija zbog velikih rezervi uglja. Od početka pandemije, u celoj regiji potvrđeno je 11.878 slučajeva zaraženih virusom Covid-19 dok su 143 osobe izgubile život.